Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Knytnävsslag, sparkar, knuffar och spottloskor" - läs Assyriskas egen rapport från Stadion

Assyriska har lämnat en rapport med sin syn på planstormningen efter kvalmatchen mot Djurgården.
- Vi tar med den i vår bedömning, säger disciplinnämndens Staffan Anderberg till fotbollskanalen.se.

Djurgårdens glädje över att ha vunnit det allsvenska kvalet grumlades när det dök upp rapporter och TV-bilder av hur DIF-fans gav sig på Assyriska-spelare i samband med att fansen sprang in på planen för att fira det allsvenska kontraktet.

Assyriskas Andi Toompu som fick ta emot slag och sparkar har polisanmält händelsen - och flera andra spelar attackerades också.

Om knappt två veckor ska fotbollsförbundets disciplinnämnd komma med sin dom mot Djurgården med anledning av planstormningen.
- Det blir förmodligen den 24:e november. I normala fall tar vi två veckor på oss, men vi har en massa ärenden, och eftersom serien är färdigspelad är det inte samma brådska, säger Staffan Anderberg, vice ordförande i disciplinnämnden till fotbollskanalen.se

Disciplinnämnden har en rapport från förbundets matchdelegat som var på plats att ta hänsyn till - och i måndags skickade Assyriska själva in en rapport där de delger Svenska Fotbollförbundet och disciplinnämnden sin syn på händelserna efter, men även under matchen.
- Vi kommer ta med även den i underlaget för vårt beslut, säger Anderberg.
Kommer eller har Djurgården inkommit med någon rapport?
- Jag vet inte, men de har såklart rätt att yttra sig, vi hör alla sidor.

I Assyriskas rapport, där de ger sin syn på det inträffande framkommer en bild av spelare och ledare som känt sig hotade under match – och som inte fått hjälp av säkerhetspersonal och domarteamet.
Här kan du läsa några utdrag ur Assyriskas rapport till förbundet:

Om Andi Toompuu:
En supporter som närmade sig Andi Toompuu från sidan slog ner honom med knytnäve i ansiktet. Andi hukar sig till följd av knytnävsslaget, varpå en annan supporter kom springandes och knäade/sparkade Andi på sidan av överkroppen (när han satt på huk).

Om Martin Lorentzon:
I samband med slutsignalen gick Martin Lorentzon mot omklädningsrummet då han blev attackerad bakifrån. En djurgårdssupporter slog honom i bakhuvudet. Efter det kom en annan djurgårdssupporter och gav Lorentzon en rejäl knuff i ryggen som gjorde att Lorentzon tappade balansen

Håkan Lindström (assisterande tränare):
När matchen började så kastade personer på djurgårdens supporterläktare in mynt och andra föremål in mot Assyriska FF:s tränarbänk. Enligt Lindström var de yngre spelarna på Assyriska FF:s avbytarbänk märkbart rädda av alla hot, glåpord och föremål som fullkomligt regnade in mot tränarbänken under i princip hela matchen. Hoten var riktade till såväl spelare som ledare. Spelarna talade med varandra om att inte titta bak, mot åskådarläktaren, av rädsla för att supportrar skulle storma tränarbänken.

I samband med halvtidsvila träffades Håkan Lindström i nacken av mynt. Håkan Lindström påpekade för fjärdedomaren under matchen att det kastades in föremål mot tränarbänken. I pausen påpekades detta även för huvuddomaren. Både fjärdedomaren och huvuddomaren hade en bagatelliserande inställning till detta och nonchalerade saken.

Publicerad 2009-11-11 kl 19:57
Annons
Annons
Annons