Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kolla in - allsvenska bollen blir gul till nästa år

Foto: Select

Bollen i allsvenskan och superettan förändras till 2018.
Då blir den gul.
- Den blir mycket tydligare nu, säger Selects Richard Kjell till Fotbollskanalen.

Till 2017 infördes en gemensam ligaboll i allsvenskan och superettan. Svensk Elitfotboll skrev ett fyraårsavtal med Select, som nu levererar bollarna till de två högsta serierna.
Under den nyss avslutade säsongen användes en vit boll med gulblå detaljer i allsvenskan och en vit boll med gulgröna detaljer i superettan. Men till nästa år kommer bollen förändras. Den blir nämligen gul med blågrå detaljer i både allsvenskan och superettan.

- Den blir mycket tydligare med den färgen, synligheten ökar. Dels är det en fördel för spelarna själva och publiken. Men så finns det annan aspekt också, för i Sverige har det funnits en lång historia av att man bara kan spela med en gul boll på vintern, på konstgräs eller förr i tiden på grusplaner. Vi vill försöka tvätta bort den stämpeln, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på svenska Select Sport AB.

Det är bara färgen som ändras, i övrigt är det en likadan boll som lagen kommer att spela med 2018. Select hävdar att man fått positiv respons på sin boll från de aktiva.

- Det var väl inför säsongen som man hörde några som gnällde, "varför väljer de den här bollen?" eller "varför väljer de det här märket?". Men vi har inte hört ett enda negativt ord sedan dess. Vi har bara fått höra det är en fantastiska bra boll och alla verkar tycka att det är bra att man bara spelar med en boll. Då slipper man byta från match till match eller från träning till träning. Spelarna kan ju i lugn och ro lära känna bollen och träna på frisparkar och så vidare.

2017 gjordes 667 mål i allsvenskan och 684 mål i superettan.

Vad tycker du om den nya bollen?
  • Det blir en hit!
  • Sådär.
  • Inte alls bra.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2017-11-13 kl 12:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons