Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kolla in Djurgårdens PR-kupp

  DIF lockar föräldrar med barnpassning Djurgården gör allt för att få mer publik till sina matcher. Nya knepet ska vara att erbjuda barnpassning på helgmatcherna.

- De allra minsta tycker att det är kul att sitta och titta ett tag, men sedan vill de göra annat och då blir det spring på läktarna vilket gör det svårt för mamman och pappan, säger Linga Hjorth hos Djurgården Fotboll till SportExpressen.

När Djurgården på söndag spelar hemmapremiären mot Sundsvall är det tänkt att barnpassningsprojektet ska start. Om barnen inte skulle vilja sitta och titta på fotboll finns nu andra alternativ. Ett projekt Djurgården tror sig vara unika med. - Många familjer, både mammor, barn och pappor är ofta väldigt intresserade och håller på något lag. Så då vill vi göra att det blir så roligt som möjligt och att alla kan komma och se matcherna. Jag tror inte att det finns någon arena i Sverige som erbjuder det här, säger Linda Hjorth till SportExpressen.

På Stockholm Stadion har det tidigare funnits aktiviteter för barn både innan match och i halvtid. Nu är det tänkt att den delen ska utökas och det är där som barnpassningen kommer in. Förhoppningen är att DIF ska kunna locka fler familjer till Stadion.

- De allra minsta tycker att det är kul att sitta och titta ett tag, men sedan vill de göra annat och då blir det spring på läktarna. Så det är svårt för en familj att komma till stadion så att mamman och pappan kan njuta av fotbollen när de har barnen med sig, säger Linda Hjorth.

Det nya projektet ska träda i kraft i samband med Djurgårdens hemmapremiär mot Sundsvall på söndag.

Publicerad 2012-04-02 kl 17:00
Annons
Annons
Annons