POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Kollegorna hyllar Bengtsson: ”En fin och nära vän som jag kommer sakna”

Foto: Bildbyrån

Förre IFK Göteborg-tränaren Gunder Bengtsson gick bort under fredagen, 73 år gammal.
Då sörjs han av fotbollssverige.
- Det var en mycket duktig fotbollstränare, en fin och nära vän som jag kommer att sakna, säger Sven-Göran Eriksson till Expressen.
- Han var härlig, du kunde prata med honom om vad som helst, säger Torbjörn Nilsson till GP.

Tidigare under dagen rapporterade Göteborgs-Posten att Gunder Bengtsson gått ur tiden, något hans son bekräftade för tidningen. Han var tränare under två sejourer i IFK Göteborg, där han ledde laget till seger i Uefacupen 1987.

Den första sejouren inledde han som assisterande tränare under Sven-Göran Eriksson, som fick beskedet om hans tidigare kollegas bortgång under lördagen.

- Jag blev väldigt ledsen när jag fick höra att Gunder gått bort. Jag visste att han hade varit sjuk en längre tid, men det är ändå väldigt tråkigt och sorgligt när det händer något sådant här, säger ”Svennis” till Expressen.

Duon jobbade bara ett år tillsammans i IFK Göteborg men förblev vänner och höll kontakten. Svennis menar att Bengtsson var en ” mycket duktig fotbollstränare, en fin och nära vän som jag kommer att sakna”.

- Gunder kom till Blåvitt som assisterande tränare och blev till stor hjälp för mig där. Men han blev också en nära vän till mig. Våra familjer umgicks mycket och vi hade fin kontakt under många år efter tiden i Göteborg, säger Eriksson.

Både Torbjörn Nilsson och Glenn Hysén hade Bengtsson som tränare i IFK Göteborg. Både de minns tränaren med värme.

- Han var härlig, du kunde prata med honom om vad som helst. Han var ingen fotbollsnörd så, när det var fotboll var det fotboll och när det var privat var det privat. Det är inte alla tränare som har den förmågan, säger Nilsson till GP.

- Han var jävligt enveten, tuff, lite butter sådär. Det var skillnad på han och Svennis. Svennis var lite mer lättsam medan Gunder var jäkligt tuff. Det man minns var att det var en jäkligt bra gubbe och det blev resultat också, säger Hysén till samma tidning.

Gunnar Larsson, som var ordförande 1982-2000 och som nu är hedersordförande i IFK Göteborg, säger att det är en sorgens dag för IFK Göteborg.

- En av de riktigt stora ledarna i vår historia. Oerhört ambitiös, ordningsam och noga. Samtidigt en väldigt god kamrat och vän. Nämnas ska också att det vare mycket tack vare Gunders kontakter med Alex Ferguson som denne kom och invigde vår akademi i slutet av 1990-talet. Vi var över och träffade ledningen i Manchester United. Överhuvudtaget hade Gunder byggt upp ett oerhört bra kontaktnät i den internationella fotbollsvärlden, säger Larsson till Blåvitts hemsida.

Gunder Bengtsson blev 73 år gammal.

Publicerad 2019-08-03 kl 13:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå