POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
52v

Kommunen stoppade tilltänkte ÖFK-ordföranden - nu vädjar klubben till att tänka om: "Stödet har varit enormt"

Foto: Bildbyrån.

Ante Strängby stoppades av kommunen att till att bli ny ordförande i Östersunds FK.
Nu hoppas klubben att kommunen tänker om.
- Stödet för Ante Strängby har varit enormt stort, skriver klubben på sin hemsida.

I januari meddelade Östersunds FK:s valberedning att man föreslår att Ante Strängby ska väljas till ny ordförande vid klubbens årsmöte i vår, och därmed bli den långsiktiga ersättaren till Daniel Kindberg. Kindberg valde att avgå som ordförande efter att det i december väckts åtal mot honom på fyra punkter (grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott).

Men i onsdags rapporterade Östersunds-Posten att det kommunala bolaget Östersunds Rådhus AB, där Strängby är vice vd, ville sätta stopp för att Strängby skulle gå in som ordförande i ÖFK. Strängby är också finanschef hos Östersunds kommun.

- Vi ser stora problem med hans anmälda bisyssla samtidigt som han är finanschef och vice vd i Rådhus AB, sa företagets vd Unto Järvirova till ÖP.

Strängby ville till en början inte kommentera uppgifterna, men för ÖP berättar han nu att han är besviken över beskedet.

- Jag grät. Kände ilska, vrede och besvikelse. Allt det här varvades med att jag samtidigt någonstans i mitt inre hoppades på en positiv lösning, säger han till ÖP.

Vidare berättar Strängby om att han fortfarande är hoppfull om att kommunen skulle revidera sitt besked.

- Jag ger inte slaget förlorat. Känner att jag inte gjort något fel. Det måste gå kombinera ett vanligt jobb med att sitta som ordförande i en ideell förening, säger han till ÖP.

Även ÖFK hoppas nu att kommunen ska tänka om och tillåta 51-åringen att bli ny ordförande.

"Vi vädjar nu till Unto Järvirova att tänka om och ge Ante Strängby en möjlighet att få vara kvar som valberedningens förslag till ordförande i Östersunds FK vid årsmötet 14 mars", skriver klubben på sin hemsida.

"Stödet för Ante Strängby har varit enormt stort de senaste dagarna, och vi hoppas att en uppgörelse med utgångspunkt om transparens och öppenhet skall kunna göras som passar Östersunds Kommun, Östersunds Fotbollsklubb och sist, men inte minst, Ante Strängby själv".

Klubben skriver samtidigt att man följer händelseförloppet och man under tiden sonderar terrängen efter andra möjliga lämpliga kandidater.

Publicerad 2019-02-22 kl 17:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå