Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
50v

Konkurrenterna om Europa-platsen stöttar beslutet om Källström: "Begåvat"

Foto: Bildbyrån

Kim Källström slipper straff efter att trots avstängning instruerat sina lagkamrater.
Djurgårdens konkurrenter om Europa-platsen tycker det är rätt beslut.
- Det känns bra att han är med och spelar, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.
- Jag tycker att det var ett begåvat beslut, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Djurgårdens lagkapten Kim Källström anmäldes till Disciplinnämnden efter att han sågs inne i lagets omklädningsrum och instruerade sina lagkamrater trots att han var avstängd. Under torsdagen kom beslutet att mittfältaren slipper straff.

Djurgården har just nu greppet om den tredje och sista Europa-platsen i allsvenskan, en poäng före Östersund och Häcken inför den sista omgången. Konkurrenterna om platsen tycker att Disciplinnämnden gjorde rätt bedömning i fallet med Källström.

- Det är väl bra att han spelar. Det är väl bra så att Djurgården får det starkaste laget som de kan ställa på banan, det är väl positivt, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Kindberg har inte varit med om att en liknande situation inträffat under sin tid i Östersund.

- Nä, det har vi inte. Inte spelare, vi har haft ledare. Vi hade en ledare som blev uppskickad på läktaren och fick en avstängning men han fick naturligtvis inte vara med när han var avstängd. Men inte med spelare så vitt jag kan komma ihåg. Jag tror inte att det fanns något som helst uppsåt eller medvetenhet hos vare sig Kim eller någon annan. Det var nog bara ren passion att han vill prata med grabbarna, om jag ska gissa. Att han skulle straffas, med det som jag tror, det vore jättekonstigt. Om han skulle straffas med att inte få vara med och spela boll... Det var säkert hans passion och han ville snacka med grabbarna i halvlek, han hade nog ingen medvetenhet attt han skulle coacha någonting. Han är ju ingen tränare. Så jag tycker att det var ett begåvat beslut.

Har du och ni i Östersund koll på vad som gäller känner du?
- Ja, det är klart att vi vet ju att avstängda inte får vara med i matchsituationer. De får inte vara med på bänken, inte back room, det vet vi ju. Men det där hade mycket, mycket väl kunnat hända hos oss också. Absolut.

- Då bildar det här ju ett prejudikat för vad som är tillåtet och inte. Och det är ju bra för oss andra att veta.

Inte heller Häckens sportchef Sonny Karlsson har några invändningar mot beslutet.

- Jag har inga kommentarer egentligen, mer än att det nog känns bra att han är med och spelar. Jag tror inte att de medvetet har gjort något dumt. Sedan ska vi fokusera på att vinna vår egen match, vi möter ändå Malmö borta. Vi ska inte ge oss in i en diskussion om det här är rätt eller fel. Jag vet att vi har haft spelare som har varit avstängda i omklädningsrummet, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

Ofta?
- Om det har varit avstängda spelare som varit skadade har vi haft dem där för att träffa läkaren som är på plats under matcherna. Ofta kliver de in när de andra spelarna går ut på plan för att ha uppvärmning. Vi har aldrig haft spelare som har börjat sätta sig i vad de andra ska göra. 

Han tillägger:

- Jag tror inte att vi har tänkt tanken... Vi får nog fundera själva så att vi inte gör fel. 

Är det här en regel som borde ses över, tycker du?
- Tränaren är väl en sak, det är han som styr tillställningen och han ska såklart inte vara nära om han är avstängd. Men jag har aldrig sett att spelare har den makten över vårt sätt att spela.

Så, du ser inga problem med att Kim Källström slipper avstängning?
- Nej. 

Publicerad 2017-11-02 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons