POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Konkurrenterna som avgör Zlatan-ärendet - Bajen riskerar dryga böter: "Brukar vara överens"

Foto: Bildbyrån/TT.

Hammarby riskerar böter för att Zlatan Ibrahimovic var nere i lagets omklädningsrum.
Klubbens öde avgörs av fyra andra klubbrepresentanter.
- Det har inte testats något brott mot protokollet tidigare, säger Svensk Elitfotbolls ligaansvarige Ola Rydén till Fotbollskanalen.

I samband med att Hammarby spelade allsvensk premiär mot Östersund så fanns hemmalagets delägare Zlatan Ibrahimovic på plats. Efter matchen bekräftade klubbens ordförande Richard von Yxkull för Fotbollskanalen att Zlatan varit nere i omklädningsrummet. 

 - Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, sa von Yxkull. 

Efteråt anmäldes klubben till Svensk Elitfotbolls disciplinutskott på grund av att man kan ha brutit mot allsvenskans protokoll, anpassat till coronapandemin. I protokollet står skrivet att bara spelare och ledare får befinna sig i omklädningsrummet efter matchen. 

Nu är det representanter från andra klubbar i allsvenskan och superettan som ska avgöra vilken påföljd som ska bli aktuell för Bajen. Ordförande är Sirius ordförande Ove Sjöblom. Han flankeras av Elfsborgs Stefan Andreasson, Trelleborgs Mattias Kronwall och Mikael Kaller från HBK. I vanliga fall finns även Hammarbys säkerhetsansvarige Göran Rickmer med, men han får inte vara med av förklarliga skäl, då Hammarby är anmäld part. 

En eventuell påföljd kan innebära tre saker: en erinran, en varning eller böter. Bötesspannet ligger på 1000 till 250 000 kronor.

 - Det faller in under disciplinutskottets ordinarie verksamhet, men man har aldrig testat något brott mot protokollet tidigare. Det blir en diskussion mellan utskottets ledamöter, säger Ola Rydén, som är ligaansvarig på Sef (intresseorganisationen för klubbarna i allsvenskan och superettan), till Fotbollskanalen.

Hammarby kommer först få möjlighet att yttra sig och sedan kommer besked från utskottet  

- Jag tror att det var den 25 juni de satt ut till sitt första möte, säger Rydén.

- De för en diskussion sedan får man se om det är samstämmigt eller inte, men de brukar vara ganska överens i utskottet.

Hammarby har efter dom möjlighet att överklaga till besvärsutskottet.

Zlatan Ibrahimovic hade, enligt sajten Football-Italia, fått tillåtelse att resa till Sverige och riskerar därmed inga repressalier från Milan.

FAKTA

De sitter i Svensk Elitfotbolls disciplinutskott

- Ove Sjöblom, ordförande i IK Sirius
- Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby (dömer ej i aktuella fallet)
- Mattias Kronwall, klubbdirektör i Trelleborgs FF
- Stefan Andreasson, klubbchef i IF Elfsborg
- Mikael Kaller, Halmstads BK

Publicerad 2020-06-16 kl 17:10
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto