Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Konkurshot över ÖIS - spelare kan lämna gratis

Krisen för Örgryte är total. Klubben måste vaska fram tre miljoner kronor till på fredag - annars riskerar klubben konkurs och alla spelares kontrakt frigörs.

En skatteskuld på 3,5 miljon kronor kan bli det som fäller fotbollsklubben Örgryte. Klubben har fått anstånd till fredag men det är ett mycket kort varsel att fixa fram så mycket pengar på. Därefter lämnas fallet över till kronofogden som kan begära klubben i konkurs.

Till Sportsday.se har spelare som sajten varit i kontakt med sagt "vi vet inte hur länge klubben överlever" och att det konkurshotet är något som diskuteras inom föreningen.

Enligt spelaren Sebastian Johansson är det också för tillfället stiltje när det gäller kontraktsssamtal inför nästa säsong.
- Ranäng hade sagt att de skulle komma till alla oss spelare för att omförhandla kontrakten. Det skulle skett i början av veckan men jag har inte hört någonting.

Skulle Örgryte gå i konkurs, kommer samtliga spelares kontrakt att upphöra och är då gratis att gå till andra klubbar. Klubben har redan sagt upp flera på kansilet och vill sänka lönerna för både spelarna och för tränaren Janne Andersson.
Bara det gör att spelarna har rätt att gå gratis till andra klubbar, då Örgryte gör sig skyldigt till kontraktsbrott.

Undviks en konkurs lär klubben ändå inte ha råd att ha kvar en majoritet av spelarna och laget kan få en kraftig ungdomsprägel.

Publicerad 2010-11-11 kl 10:49
Annons
Annons
Annons