Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Philippe Huber, Mats Enquist

Konkurshotet mot Kentaro borta: "Från röd till gul flagg"

Goda nyheter för de svenska elitklubbarna.

Kentaro ser ut att undvika konkurs.

- Varningsflaggan har väl gått från röd till försiktigt gul, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till fotbollskanalen.se.

För ett par veckor sedan kunde fotbollskanalen avslöja att svensk fotbolls största samarbetspartner, Kentaro AB, hade ett konkurshot hängande över sig.

ANNONS

Kentaro, som i dagsläget har ett stort kontrakt kvar på den svenska marknaden; allsvenskan och superettan 2014 och 2015, kunde vid tillfället inte betala sina kortfristiga skulder och en konkursanmälan lämnades in i Schweiz.

Nu ser det ljusare ut för bolaget.

Hos kronofogden har skulden i skrivande stund sjunkit från drygt 7,9 miljoner till 4,4 – och i Schweiz är nu det akuta konkurshotet upphävt.

- Jag har precis fått besked från Schweiz att Kentaros konkurs har hävts och det innebär att vi nu är tillbaks i att diskutera mer långsiktiga lösningar på vårt samarbete och komma tillbaka till betalplanen som är överenskommen i avtalet. Så här långt känns det väldigt positivt i alla fall, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till fotbollskanalen.se.

- Varningsflaggan har väl gått från röd till försiktigt gul.

ANNONS

Systemet i Schweiz fungerar på det sättet att det företag som blir "anmälda" till konkurs har tio dagar på sig att visa att man kan överleva som bolag, vilket Kentaro bevisligen lyckats med.

Faktum kvarstår dock att bolaget fortsatt är skyldiga Sef pengar. Hur mycket vill Enquist inte gå in på.

- Jag vill inte kommentera för mycket detaljer men det är klart att det släpat en del eftersom de varit i den situationen som varit. Vi har en del att prata med dem om men det är en väsentligt bättre situation. Det har tagit ner riskerna rejält.

Har summan som de är skyldiga er minskat?

- Nej, vi har haft en del utestående betalningar, men de räknar vi nu med att kunna återställa.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen rör sig den årliga betalningen från bolaget till Sef på cirka 180 miljoner per säsong och en konkurs hade därför varit ett hårt slag även om TV4-gruppen garanterat en viss del av betalningarna. Nu har Sef förhoppningar om att Kentaro ska kunna fullfölja avtalet som löper ut 2015.

ANNONS

- Nu ska vi återta diskussionerna med Kentaro om hur vi stabiliserar betalningarna och även säkra upp dem för resten av betalningsperioden. Nu vidtar förhandlingar och förhoppningen är naturligtvis en omedelbar betalning.

Publicerad 2013-11-27 kl 16:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto