Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kontraktskrasch - men kolugnt kring Hrgota

Nyligen stod det klart att superettans 19-årige skyttekung Branimir Hrgota lämnar J-Södra senast 31 oktober. Men trots detta noll förslag på succé-spelaren.

- Vi vet ju om att det finns intresse, det har kommit fram på en del krokiga vägar. Men det är inget som har kommit någon vart, säger Jönköpings Södras ordförande Sune Lantz till FotbollDirekt.se.  

Nyligen framkom att kontraktsförhandlingarna mellan Branimir Hrgotas agent och Jönköpings Södra helt kört fast. Hrgota lämnar klubben den 31 oktober - som senast. Men några konkreta förslag har inte kommit in på 19-åringen som sensationellt vann superettans skytteliga på 18 mål.

J-Södra har varit öppna med att nu istället vilja sälja sin anfallsjuvel, men enligt ordförande Sune Lantz har det hela kanske förstärkts något.

- Det vi har sagt är att vi är beredda att lyssna på förslag om det skulle komma in något. De flesta känner ju till den här situationen, det är ingen hemlighet. Så vi är öppna för det som kommer in, men vi försöker inte aktivt sälja honom.

Hrgota ser nu ut att starta årets säsong med J-Södra och det är i så fall i sommar, med tre månader kvar på kontraktet som han som tidigast kan flytta, då utan att några större summor ramlar in på superettan-klubbens konto.

- Det finns ju ett par olika upplägg, vi kan få Bosman-pengar eller vi kan få pengar från en försäljning. Vi får se vad som kommer in och värdera vad som ger oss mest, säger Sune Lantz.

Hrgotas supersnabba utveckling var svår att förutse för betraktare utifrån - för ett år sedan var det nog få i fotbollssverige som kände till 19-åringen ens till namnet.

Men faktum är att J-Södra hade diskussioner om en förlängning redan innan det stora genombrottet kom. Samtidigt erkänner Lantz att explosionen överrumplade också i de egna leden.

Det är med blandade känslor som J-Södra-basen inser att deras kanske mest omtalade talang någonsin snart lämnar efter en så pass kort tid i klubben.   

- Vi pratade lite löst om att förlänga redan innan förra sommaren, och då hade han inte hunnit börja leverera. Han var ju bänkspelare i början på säsongen. Sedan är det klart att det var svårt att förutse att skulle bli en sådan här utveckling, det var svårt att se också för oss.

- Men visst finns det en stolthet från vår sida att vi fått fram en sådan spelare. Han är fortfarande väldigt ung och har många år på sig att utvecklas. Han behöver förbättra saker men just att han har sådan näsa för mål, det är väldigt speciellt.

Anton Zetterman

Publicerad 2012-02-26 kl 14:00
Annons
Annons
Annons