Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kör du blårandigt? - nu vill Dif "äga" sina färger

Foto: Scanpix

Planerar du att bära kläder med blåa ränder i vår, då får du nog passa dig lite grann så att du inte blir stämd. För nu vill Djurgården "äga" sina färger.

Djurgårdens IF firar i år 125 år. För att fira sitt jubileumsår lite extra så vill nu fotbollssektionen "säkerhetsställa" att klubbens identitet lever vidare även i framtiden. Man har därför skickat in en ansökan till Patent- och registeringsverket för att mönsterskydda de blåaränderna som laget har på sina matchtröjor.

- Vi känner att vår matchtröja är vackrast i Allsvenskan, så det är egentligen inga konstigheter överhuvudtaget. Därför är det viktigt att se till så att ingen annan kopierar den. Alla andra lag i Allsvenskan har gult och svart eller någon annan trist färg. Så vi tar tillfälle i akt nu att göra det här och visa att vi äger blåränderna, säger Johan Andersson, projektledare på klubbens marknadssida till Fotbollskanalen. 

Den juridiska ansökan avser klubbens särpräglade mönster som man valt att kalla "djurgårdsblått". Djurgården skriver att ränder utgör "en unik kombination" i färgerna ljusblå och mörkblå.

- Vi har ju funderat på det här ett tag och enligt omröstningar så är ju Djurgårdens matchtröja snyggast i världen. Då måste vi ju såklart se till att skydda det.

Där måste jag få vara lite kritisk och fråga kring den här omröstningen? Vad är det för typ av omröstning?
Det är förvisso en omröstning bland djurgårdare, men vi kan ändå känna en stark tillförlit för våra supportrar. Men det är kanske lite partiskt.

Ifall Patent- och registeringsverket (PRV) godkänner ansökan betyder detta alltså att ingen annan klubb får bära samma färger som Djurgårdens IF. 

Vad händer om någon annan klubb bestämmer sig för att köra blåa ränder på sin tröja, kommer ni springandes med stämningsblanketten då?
- Vi får se, jag vet inte vilken annan klubb det skulle kunna vara. Det är väl Sirius möjligtvis som är närmast. Men de är ju blåsvarta så det är ju ingen direkt fara.

Även Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är stolt över initiativet och skriver i ett pressmeddelande att "djurgårdsblått" är synonymt med klubben.

"Blåränderna” är synonymt med Djurgårdens IF och klubbens framgångsrika historia. Då detta är allmänt vedertaget vill vi se till att vår kombination av ljus- och mörkblått, även juridiskt, faller under Djurgårdens ägandeskap. Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja" skriver Andersson.

Lördagen den 13:e februari spelar Djurgården en träningsmatch mot det norska laget Ålesund. Det blir också under det evenemanget som klubbens nya matchtröja kommer att visas upp.

Jag gissar att de blåa ränderna fortfarande är kvar på den nya tröjan? 
- Blåränderna är kvar kan jag säga. Den är lite annorlunda men mycket är fortfarande detsamma.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-03 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons