POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kosovo-anfallare i kamp med Elm och brasilianare

David Elm och en okänd brasilianare har nu fått konkurrens - av ännu en Kosovoalban. Kalmar väljer nu mellan tre anfallsnamn. Beslut tas inom några dagar.

Kushtrim Lushtaku kan bli nästa Kalmarförvärv från Kosovo. Den 21-årige anfallaren har rötter i Kosovo men har bott i Tyskland länge och tillhör 2 Bundesliga-klubben TSV 1860 München. Lushtaku är scoutad i samråd med Kosovos förbundskapten, tidigare Kalmartränaren Albert Bunjaki. 21-åringen har provtränat med Kalmar i en vecka och imponerat:

- Han har visat stora kvaliteter, en snabb och rörlig forward med bra teknik, säger Kalmars scoutingansvarige Kjell Nyberg till FotbollDirekt.se.

- Rent kvalitetsmässigt håller han, absolut. Men vi söker en "nia" och det kanske inte riktigt är hans naturliga position. Nu får vi göra en bedömning huruvida han kan fogas in i spelsystemet. 

Lushtaku stannar till på tisdag, sedan bestämmer sig Kalmar. Vad som händer med Lushtaku hänger också på hur det blir med David Elm. En hemkomst till Kalmar är inte avskriven, trots att Elfsborg uppges förhandla med Fulham om Elm.

- Vi har inte gett upp, David är vårt huvudspår. Vi får avvakta och se vad som händer. Sedan har vi två brasilianska anfallare på gång varav en är hetare. Men där får vi se, han har ju bud från en klubb därhemma också. Utöver det så har vi Lushtaku här. Det är de här spåren vi har just nu.

Lushtaku är kontrakterad av TSV 1860 München, men enligt Kjell Nyberg ska det inte vara några problem att lösa honom. 

KFF:s klara Kosovo-förvärv, mittbacken Alban Dragusha och mittfältaren Liridon Leci, är fortfarande inte på plats i Kalmar. Trassel med visum har gjort att den definitiva flytten dragit ut på tiden. 

- Det är bara att beklaga, inte mycket vi kan göra. Förhoppningsvis löser det sig till nästa vecka och då kommer de upp hit direkt.

Publicerad 2011-01-22 kl 17:14
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå