Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Krafth till Bologna - kan debutera mot Juventus

Emil Krafth är klar för Bologna i Serie A. Högerbacken har skrivit på ett femårskontrakt – och kan göra ligadebut mot självaste Juventus.

Den landslagsmeriterade försvararen har haft en tung sommar till följd av den stressfraktur i ryggen han drabbades av inför U21-EM, och som hållit honom borta från spel sedan dess. Medan resten av den blågula truppen bärgade guldmedaljerna vid turneringen i Tjeckien fick 21-åringen, som annars varit given i startelvan, jobba på med sin rehabilitering på hemmaplan.

Men nu kommer en ordentlig ljusning. På onsdagen skrev Emil Krafth på ett femårskontrakt med Bologna, och därmed går han i landsmännen Kennet Andersson, Klas Ingesson och Teddy Lucics fotspår som svenskt proffs i Serie A-klubben.

- Det stämmer, vi var på plats och gjorde klart det sista, inklusive läkarundersökningen, igår. Emil är förstås väldigt glad över att komma till ett så klassiskt lag och det känns optimalt för honom att ta ett direkt steg upp till den nivån. Han har varit skeptisk mot exempelvis Holland och det man-man-försvar som används där och känner sig kanonnöjd med att gå raka spåret till Italien, säger agenten Patrick Mörk till Fotbollskanalen.

Enligt honom hoppas Bologna att Krafth ska kunna konkurrera om en plats i startelvan på relativt kort sikt och att han kan vara helt skadefri och spelklar i början av hösten. Förhoppningsvis redan till den minst sagt utmanande bortamatchen mot Juventus i ligan 4 oktober.

- Vi vet inte ännu, men det är väl ett datum som vi siktar på med försiktig optimism och som även Bologna talar om. Men det är svårt att säga med säkerhet redan nu, säger Mörk.

Var det någonsin nära att övergången inte blev av, just med tanke på skadan han dragits med?
- Nej, det tycker jag egentligen inte. Bologna har varit intresserat av Emil sedan före U21-EM så det har varit aktuellt ett bra tag, även om det var först nu på slutet alla bitar föll på plats.

Helsingborgs Dagblad skriver att HIF bara får en tredjedel av en övergångssumma på ungefär fem miljoner kronor, stämmer det?
- Det är ingenting jag vill kommentera, utan det får ni ta direkt med klubbarna i så fall.

Serie A har blivit en liga som alltmer värvar unga spelare för att utveckla dem. Pontus Jansson gick till Torino i fjol och i år har Filip Helander flyttat till Hellas Verona och även Robin Quaison och Oscar Hiljemark har gått till Palermo. Fast det är inte alltid lätt, Melker Hallberg lämnade nyligen Udinese på lån till Vålerengen och den klubben har även Andreas Landgren och Joel Ekstrand försökt sig slå sig in i.

Publicerad 2015-08-19 kl 14:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons