Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kraftig förbättring för MFF – få skador under 2017: ”Vi är väldigt nöjda”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Än så länge har Malmö FF förbättrat sin skadesituation rejält jämfört med 2016.
- Belastningsproblematiken är vi väldigt nöjda att vi har lyckats hålla oss borta ifrån, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson till Fotbollskanalen.

Malmö FF hade stora problem med skador under 2016, både under våren och slutet av hösten. I de avslutande omgångarna var det fler än tio spelare, majoriteten startspelare, som tvingades missa matcher.

Det här året har börjat mycket bättre, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson.

- Vi är väldigt nöjda med hur vi jobbar, inte bara med det medicinska utan med coacherna.

Anders Christiansen, Johan Wiland, Erik Andersson, och Rasmus Bengtsson kom in i året med skador från 2016. De tre förstnämnda är nu i spel, än så länge utan stora bakslag, och Bengtsson är tillbaka efter uppehållet.

De svåraste skadorna som har kommit de senaste fyra månaderna är hos Jo Inge Berget (under landslagsspel), Alexander Jeremejeff (under landslagsspel), Lasse Nielsen (huvudskada), och Markus Rosenberg (ett genomtramp). Jeremejeff och Rosenberg har dock inte missat några allsvenska matcher för sina skador.

Även trenden såg likadan ut under försäsongen. Det har varit enstaka gånger när spelare har valt att ta det lugnare och tränat enkelt, men det har sällan uppstått skador som skapar matchfrånvaro.

- Ibland handlar det bara om det lilla att bromsa någon träning, för att sedan gå upp och belasta igen. Det är balansgång, så är det med elitidrott, men just belastningsproblematiken är vi väldigt nöjda att vi har lyckats hålla oss borta ifrån i stora delar.

Robertsson kom till föreningen i vintras, ihop med Alexander Nilsson, som en del av det nya medicinska teamet, och än så länge har fjolårets skadeproblem försvunnit.

Behrang Safari har missat en allsvensk match med skada, och Andreas Vindheim missar matchen mot Elfsborg. Det är de två enda avbräcken bortsett från sjukdomar och ovan nämnda skador, och i de två spelarnas fall tog MFF det lugnt snarare än att chansa.

- ”Berra” hade en baksida han var överansträngd i, men samma sak där. Där väljer vi medvetet att hålla honom för att inte riskera en bristning. Vi hade kunnat pusha honom där, kanske fått en bristning, och sedan blivit borta sex veckor istället.  

Se höjdpunkterna från MFF:s seger över ÖSK i spelaren ovan.

Publicerad 2017-05-06 kl 21:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons