Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kris? Då reagerar MFF-stjärnan

Mållöst mot Gefle och 0-5 mot Häcken och i kväll svårspelade Kalmar - men ingen kris i Malmö FF.
- Nej, nej. Jag kan lova dig att alla mår bra, säger Jiloan Hamad.

Malmö FF lyftes i försäsongens elfte timme fram som guldkandidaten nummer ett.
Det var under upptaktsträffen det stod klart att allsvenska tränarna rankade MFF högre än till och med Real-stämplade IFK Göteborg. Men redan efter två matcher har skåningarna hamnat i en mycket svår situation som bland annat slutade med att tränare Rikard Norling kände sig manad att lugna uppretade fans efter debaclet mot Häcken i förra omgången.

Men någon kris vill inte MFF-spelarna höra talas om.
Jiloan Hamad låter uppriktigt obekymrad över den uppkomna situationen.

- Klart att det är en viktig match för oss i kväll men det är alltid press i en klubb som MFF så det är ingen ny situation för oss, säger Hamad lugnt och fortsätter:
- Vi brukar ju för det mesta starta ganska starkt så det är lite nytt för oss att det börjar så här. Men jag har lärt mig att inte göra för stor sak av när det inte fungerar. Att tänka att vi ”måste, måste vinna” är farligt. Jag menar vi vill vinna varje match men man gör bäst i att inte tänka för mycket.

Men utifrån ser det oroväckande ut – kan du förstå det?
- Kanske, lite – men nej, nej. Det är ingen kris. Vi kommer att vända på det här. Vi vet hur bra vi är så det gäller bara att göra saker som vi är bra på så lossnar det.

Kalmar FF i den här typen av match – det låter smålurigt?

- Både och. Kalmar är ett bra lag som alltid jobbar hårt och som vi brukar ha svårt för – men samtidigt så är det så att om vi vinner den här matchen så vet vi att det är en seger med ett stort värde i. Då har vi slagit ett lag vi vet krävs en del för att slå, funderar Jiloan Hamad.

- Vi vann borta i fjol så det är det som sitter på näthinnan. Det ska bli kul att spela hemma i kväll inför mycket publik. Jag har hört att vi sålt över 12 000 biljetter till matchen, sådant betyder alltid mycket att höra. Med sådant stöd går det inte att känna oro.

Publicerad 2012-04-13 kl 13:30
Annons
Annons
Annons