Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kris i Ängelholm och Åtvidaberg - licensbeslut dröjer

Foto: Scanpix

Krisdrabbade Ängelholm och Åtvidaberg påstår sig kunna driva sina verksamheter vidare över 2015. Licensnämnden vill veta hur - annars är klubbarnas elitlicenser i fara.

- Vi ska träffas på fredag, så får de förklara, säger Anders Brulin till fotbollskanalen.se.

Varje år beslutar fotbollförbundets Livensnämnd vilka föreningar som beviljas elitlicens för nästa säsong. Flera kriterier ligger till grund för beslutet och ett av dessa gäller en ansvarsförsäkran.  Senast den 1 oktober måste alla klubbar i allsvenskan, superettan och damallsvenskan skicka in ett dokument till SvFF, där de garanterar sin drift och lovar att kunna driva verksamheten vidare.

Så har skett även 2014 – men på fredagen meddelar SvFF att man inte rakt av kan godta beskeden från Ängelholm och Åtvidaberg. Båda klubbarna har stora ekonomiska problem, och ÄFF:s konkurshot har varit en följetong den gångna hösten.  Så när Licensnämnden tillkännagav läget kring elitlicenserna för 2015 framgick det att Ängelholm och Åtvidaberg får vänta på sina besked.

- Vi ska träffas på fredag och hålla ett möte där de får förklara hur prognosen för framtiden ser ut, säger Anders Brulin som är ansvarig för klubblicenser hos SvFF.

- Det innebär inte att klubbarnas elitlicenser inte kommer att beviljas, men vi behöver gå igenom lite mer på djupet hur läget ser ut. Det handlar om att vi vill begära in en del komplettering.

Enligt Anders Brulin behöver SvFF få en mer detaljerad inblick kring hur ÄFF och ÅFF tänkt sig kunna lösa sina ekonomiska problem. Detta med bakgrund av hur deras situation sett ut de senaste månaderna.

- De har ju sagt sig kunna klara det och säkerligen kan de ge oss en godtagbar förklaring. Vi vill gå igenom några olika uppgifter och bolla dessa fram och tillbaka med klubbarna. Vi räknar med att vara klara i slutet av denna vecka.

Ängelholm har varit extremt pressat under en längre period. Hur ser ni på att de ändå förvissat SvFF om att driften över 2015 är säkrad?
- Vi har inte sett på det alls, det är uppgiften de lämnat och den får vi förhålla oss till. Men det vore intressant att få veta närmare hur de tänkt sig att det ska gå till. Efter vad vi förstått har klubbarna själva inte uttryckt någon oro och då är det bra att de får redovisa den delen för licensnämnden.

Om ÄFF eller ÅFF inte skulle beviljas elitlicens flyttas de ner och det blir”närmaste förlorande lag” från det gångna kvalspelet som tar deras platser i allsvenskan respektive superettan. För allsvenskan skulle det innebära att Ljungskile tar klivet upp, trots kvalförlusten mot Gefle.

Publicerad 2014-11-11 kl 15:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons