POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kris i Trelleborg - då kommer två nya skador

Efter två nya skadesmällar för Trelleboorg - nu finns bara fyra backar tillgängliga.
- Av nio försvarare är det fyra som vi kan förlita oss på. Övriga har visat sig vara skadebenägna, konstaterar andretränaren Alf Westerberg.

Efter fem raka förluster och massor av insläppta mål ligger Trelleborgs FF just nu på nedflyttningsplats i allsvenskan. Det sista skåningarna behövde just nu var fler skador, och då framförallt på defensivt viktiga spelare. Rutinerade backen, Peter Abelsson, ådrog sig en bristning i ena låret under träningen i onsdags, och kan bli borta närmare en månad.
– Det handlar om minst tre veckors bortavaro, säger Alf Westerberg till Trelleborgs Allehanda.

Under samma träning kolliderade Ibrahim Koroma och Toumo Turunen. Resultat: En blödning i underbenet för Turunen, som dock troligtvis kan spela redan på lördag mot Kalmar. Värre kan det vara för Koroma, som är viktig på mittfältet men kanske ännu viktigare, i nuläget, som mittbacksreserv. Han fick en smäll över ankeln.
– Jag kan inte springa, bara gå. Jag har aldrig haft så ont, trodde benet var av, säger Ibrahim Koroma.
– Jag tycker inte om att vara utanför laget. Men vi får se i morgon om jag kan springa, jag vet att jag har bra läkkött.

TFF har nu bara fyra skadefria backar till matchen mot Kalmar på lördag. Då kan det vara aktuellt att flytta ner någon mittfältare.
– Det finns möjlighet i att låta någon byta position. Det får konsekvenser i andra lagdelar men det måste ändå finnas en backlinje på lördag, säger Westerberg.

Alf Westerberg är bekymrad över skadeläget men ser ändå positiva bitar.
– Skador stör alltid, samtidigt hade vi riktigt bra kvalitet på dagens träning. Vi får klara oss på det vi har och kan ta upp exempel från när vi bland annat besegrade Göteborg borta 2008 när vi inte hade full matchtrupp, säger han.

Blir det inte plötsligt ändring på skadefronten ligger det väldigt nära till hands för Trelleborg att värva in någon eller några nya spelare.
– I förlängningen får vi titta på försvarsspelare nu när vi ska förstärka truppen. Av nio försvarare är det fyra som vi kan förlita oss på, övriga har visat sig vara skadebenägna, konstaterar Westerberg.

Martin Gustafsson

Publicerad 2011-07-01 kl 14:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå