Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Krisklubben skyldig Kennedy miljoner – nu lämnar han

Kennedy Bakircioglu kommer att lämna Racing Santander efter denna säsong - det står nu helt klart. Klubben är skyldig den förre Assyriska- och Hammarbyspelaren miljonbelopp.
- Kennedy lämnar, han vill inte vara kvar, säger en spansk journalist.

I skuggan av dagens stora spanska fotbollsnyhet – Pep Guardiolas avsked från Barcelona – är Kennedy Bakircioglus klubb Racing Santander på väg att gå under.
Hopplös jumbo i La Liga och redan klar för nedflyttning, men inte nog med det: ett gigantiskt skuldberg håller på att försätta Racing i konkurs.
I går nåddes en uppgörelse i spansk domstol där klubben ska betala av hälften av en skuld på 47 miljoner euro över fem år.

Racing Santander har slitit med ekonomin länge, men Kennedy Bakircioglu och övriga spelare fick i höstas löfte om att problemen skulle vara över. Men det har bara fortsatt utför, och nu kan FotbollDirekt avslöja att klubben fortfarande är skyldig Bakircioglu drygt 3,2 miljoner svenska kronor i utebliven lön.

Hammarbys guldhjälte har visat uppgivenhet inför situationen och bara spelat i två av de tio senaste matcherna i La Liga och nu avslöjar en spansk journalist med insyn i Santander att Kennedy satt hårt mot hårt.

- Fansen tycker att han har visat dålig attityd och de har skrikit ”legosoldat” åt honom på läktarna. Han är inte så populär här längre, berättar Susanna Exteberria, journalist på lokaltidningen El Diarios Montañes för FotbollDirekt.se.

- Så Kennedy lämnar, han vill inte vara kvar. Situationen i Racing är en inget annat än en katastrof.

Bakircioglus kontrakt går ut sista juni, men även spelare som är kontrakterade på längre tid får nu rätt att lämna klubben – totalt 13 spelare är fria att sticka. Kvar blir nu bara yngre spelare med lägre löner.

FotbollDirekt har försökt nå Kennedy Bakircioglu och hans agent för en kommentar.

 

Publicerad 2012-04-27 kl 16:18
Annons
Annons
Annons