Krisläge nära för AIK: "Väldigt frustrerande"

Fortsatt mörker för AIK. Ny förlust i kväll mot Halmstad och nu är man de sämsta regerande mästarna genom tiderna.

Kvällens 0-1 förlust mot Halmstad innebär att AIK har stått för den sämsta öppningen av alla regerande mästare genom tiderna i allsvenskan. På sex matcher är facit två poäng och endast ett gjort mål framåt.
Krisstämpeln nära och ansiktsuttrycken på AIK-spelarna efter slutsignalen sa det mesta.

- Jag var arg på allt möjligt, väldigt frustrerad, det var min spontana reaktion, säger Nils-Eric Johansson till FotbollDirekt.se.

- Vi skapar chanser men gör inga mål, så enkelt är det. Vi gör en tillräckligt bra match defensivt som offensivt för att vinna.

AIK är ett lag med stora offensiva problem, spelmässigt ett steg i rätt riktning i dag men likväl inga mål och bitvis ont om målchanser.

AIK med bollinnehavet i första halvlek utan att skapa något väsentligt, första skottet på mål dröjde till den 37:e minuten då Martin Mutumba tvingade Halmstads målvakt Karl-Johan Johnsson till en räddning.
Halmstad lite närmare mål och framförallt kom man till avslut, till skillnad från sina motståndare. Farligast i 36:e minuten - Emir Kujovic med ett studsskott som Tomi Maanoja i AIK-målet sånär fumlade in, men bollen ut till hörna.

AIK flyttade upp spelet i andra halvlek och anfallaren Miran Burgic hade några lägen, men närmare än en nick precis över kom han inte. Med tio minuter kvar borde Solnalaget haft en straff men domare Markus Strömbergsson missade en solklar hands på Halmstads lagkapten Johnny Lundberg.
Istället var det Halmstad som fick sista ordet - i 89:e minuten sköt Jonas Gudni Saevarsson in matchens enda mål.

- Det är lite trist att säga, men det är små marginaler. Vi är i en tuff situation nu. Det gäller att vi håller ihop leden och hjälper varandra.

Känner ni er stressade över situationen?

- Nja, självklart är vi pressade, det är man alltid när man spelar i AIK. Personligen gillar jag att spela under press. Men klart det är roligare när man har tio segrar.