POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Krismöte i Helsingborg - spelarna riktar skarp kritik mot tränarna

Helsingborg leder allsvenskan. Men tränarteamet kritiseras hårt – av sin egen spelartrupp. På torsdagen kallades hela laget till krismöte.
- Vi luftade saker, säger Jesper Jansson till HD.

Enligt lokaltidningen Helsingborgs Dagblad råder ett utbrett missnöje hos de rödblå med hur manager Conny Karlsson och hans medhjälpare lagt upp träningspass och skött coachning, plus att de anses vara dåliga på att ge feedback till enskilda individer. Särskilt yngre talanger upplever sig komma i kläm.

HD har pratat med en rad HIF-spelare som samtliga väljer att vara anonyma, men som vittnar om den påstått dåliga stämningen.

- Vi leder allsvenskan, men vi är inte nöjda med hur det är i övrigt och det är ju rätt sjukt. Vi vill ha en bättre kommunikation från tränarna till spelarna. Vi är till exempel inte nöjda med den feedback de unga spelarna får av tränarna, säger en av spelarna till HD.

— Det har pågått så länge och det har inte hänt någonting på den tiden. Många yngre spelare mår dåligt eftersom de inte får någon feedback, säger en annan spelare.

Sportchefen Jesper Jansson är fåordig när ämnet kommer på tal. Men han medger att han träffat spelarna för att höra sig för om hur de upplever sin situation.

- Det var ett möte där vi luftade saker. Vi stämmer av stämningen i truppen hela tiden. Jag vill inte kommentera något mer. Allt som sägs där håller vi internt.

Conny Karlsson har informerats om det skärpta läge som råder, och tar till sig en viss del av klandret. Samtidigt tycker han att han själv och resterande tränarteamet försöt att förmedla sin syn på ledarskapet redan under försäsongen.

- Jag har lyssnat av och förstått att det finns saker vi kan göra. Vi hade en genomgång med truppen i Portugal i januari, men vi har uppenbarligen inte nått hela vägen fram. Det är bara att ta tag i det, säger Karlsson till HD.

Publicerad 2011-05-20 kl 10:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå