Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Krispengar från regeringen kommer till midsommar

45v

Regeringen har skjutit till 500 miljoner till idrotten.
Nu ska RF börja arbetet med fördelningen.
- Föreningar kan få pengar till midsommar, säger ordföranden Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Fotbollsföreningar genomgår, precis som företag och organisationer i övrigt, ett ekonomiskt stålbad till följd av krisen som blivit i coronavirusets spår. Regeringen har sjösatt ett antal åtgärder för att hålla ekonomin under armarna, bland annat subventioneringar av lönekostnader då personal får gå ner i arbetstid. 

Även idrotten har fått sin del av kakan från de olika krispaketen. Tidigare har man beviljats 500 miljoner av idrottsminister Amanda Lind och på på en pressträff under fredagen förkunnades att RF nu ska börja fördela pengarna ner till respektive specialförbund, till exempel Svenska Fotbollförbundet. Hur mycket som just fotbollen får är i skrivande stund oklart. Ansökningarna inleds i maj.

ANNONS

- Idrotten spelar en oerhört viktig roll för så många människor i hela landet. Med det här stödet kommer man kunna göra insatser för att upprätthålla idrottsverksamhet, särskilt för barn och unga, och lindra effekterna av inställda evenemang med anledning av coronavirusets spridning. Vi vill ha ett rikt idrottsliv i Sverige även efter den här krisen och därför är det här stödet så viktigt, säger Amanda Lind.

Enligt RF-basen Björn Eriksson är planen att pengarna ska vara ute i verksamheterna runt midsommar.

- Föreningar kan få pengar till midsommar och från den första maj kommer föreningar att kunna söka krisstöd. Jag är glad över det snabba beslut som regeringen tagit för att föreningar och förbund ska ha möjlighet att överleva den nu rådande krisen. Jag gläds också åt den enighet idrottsrörelsen har visat i denna svåra situation, säger han. 

Svenska Fotbollförbundet gick igår ut med en enkät på sin hemsida där föreningar som kommer vilja söka stödet ombeds deltaga, så att RF kan få ett bättre underlag kring hur hårt just fotbollen drabbas.

ANNONS
Publicerad 2020-04-17 kl 09:57

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto