POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kristoffer Olsson om hånen från Bajen: "Skulle må dåligt om jag läste det"

Foto: Bildbyrån/Instagram

DUBAI. Kristoffer Olsson har haft Hammarby som favoritlag.
När han skrev på för AIK fick ha en del gliringar.
- Jag läser det inte, då skulle man nog inte må så bra, säger han till Fotbollskanalen.

AIK har gjort en stark värvning i Kristoffer Olsson från Midtjylland. Innan mittfältaren skrev på kopplades han ihop med rivalen Hammarby. Det har sin naturliga förklaring. För två år sedan gick Bajen upp i allsvenskan och då la Olsson ut en bild på Instagram där han som liten grabb poserar i Hammarbys matchdräkt. Under bilden gratulerade han lagets prestation och skrev bland annat att hans pappa kallas för ”Bajen” och att klubben har Sveriges bästa fans.

När mittfältaren nu skrev på för AIK så fick han ta emot en hel del gliringar.

- Ja det är klart att det var lite kommentarer och så men jag är professionell fotbollsspelare och gör mina val efter där jag tror att jag kan utvecklas mest och det kändes bra när AIK kom in i bilden. Jag tror att det blir super, säger Olsson till Fotbollskanalen.

Vad för kommentarer?
- Åh, jag läser inte. När jag ser att det är någonting så läser jag det inte, då skulle man nog inte må så bra, men så är det i fotboll. Man har 100 procent respekt för fans som håller på sina lag.

Söndagens förmiddagspass i Dubai är precis avklarad. Efter träningen stod Kristoffer Olsson kvar tillsammans med sju lagkamrater och körde ”gris” (hålla bollen i luften) i tjugo minuter. Mittfältaren berättar gärna för Fotbollskanalen att Eero Markkanen förlorade och att straffet var isbad upp till halsen i 40 sekunder.

- Det är mycket nya intryck. Det är nytt. Nya lagkamrater och nya tränare så det är mycket att ta in. Men det är kul att vara här och det känns som ett bra gäng. Jag har fått ett bra intryck. Vi har en bra mix med en del äldre, några i mellanålder och en del yngre. Det är nice att det är alla åldrar. Alla har välkomnat mig bra. Så det har varit bra första dagar i AIK, säger Olsson.

Hur har träningarna varit?
- Vi haft ganska lugna träningar och det var väl först i dag som vi hade lite större spel, och jag tycker att det såg bra ut. Det var bra fart och många duktiga spelare. Så det ser bra ut.

Har Rikard pratat om hur han ser på dig och din roll?
- Ja det har han ju och sedan snackar vi så klart mer om det så småningom. Jag vet ungefär och det känns spännande. Man ska hitta en dynamik i mittfältet, att alla egentligen skulle kunna spela på alla olika positionerna. Vi har snackat om det och ska ta det vidare och det känns spännande.

Hur ser du på värvningen av Simon Thern?
- En väldigt duktig spelare. Jag har inte sett honom så mycket den senaste tiden men jag vet att han var väldigt duktig i allsvenskan och även i början i Heerenveen. Så det är en väldigt duktig spelare som jag får spela med.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
- Känner och känner, man har ju träffat några i U21-landslaget, som Noah Sonko Sundberg, Anton Saletros och Amin Affane. Sedan vet jag ju vilka alla andra är och man får lära känna alla så småningom. Så det är väl den trion som jag har hängt med mest och sedan bor jag med Simon (Thern).

Var har du för målsättning i AIK?
- Först och främst att spela fotboll igen och spela varje match. Sedan att komma i bra form till allsvenskan och cuper. Därefter får man ta det därifrån. Men det är mest mål med laget, att vinna varje match och om man gör det så kommer det att gå bra själv också.

Känner du någon press?
- Nej det känner jag väl inte så. Press har man väl alltid egentligen, det bor på var man spelar, men det är väl att man själv sätter press på sig.

Har du pratat något med U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson om valet av AIK?
- Håkan gratulerade efteråt till klubbvalet och tyckte att det var bra. Även bra att jag får spela på gräs inför EM. Så vi har snackat lite. Men just innan AIK så hade vi inget snack.

Är det skönt att ha lämnat Midtjylland?
- Ja det är det absolut. Det känns skönt och nu ser man bara framåt och har inga negativa tankar som man kanske hade att man var lite ”neggig” det sista. Så det känns skönt att få en nystart här och få den här positiva känslan och glädjen.

Många har MFF som favorit – håller du med?
- Det är så svårt att säga, jag har ju inte sett så mycket av allsvenskan egentligen och vet inte alla spelare och så. Så det är svårt att säga på förhand men Malmö vann förra året och har väl nästan samma lag nu. Det är klart att Malmö blir bra men jag tror att vi kan utmana.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-05 kl 12:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå