POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
18v

Kristoffer Olssons förklaring till succén: "Jag har blivit mer mogen"

Foto: Bildbyrån

Succé i allsvenskan – det har gjort att Kristoffer Olsson nu är med i landslaget.
- Jag har blivit mer mogen i mitt spel, säger han till Fotbollskanalen.

Att Kristoffer Olsson har varit en stor talang har det aldrig varit något snack om. Men när förväntningarna var stora, bland annat i U21-EM i Polen och första säsongen i AIK, så lyckades han inte riktigt få ut allt.

Men i år har det äntligen lossnat. Kristoffer Olsson har dels varit en viktig spelare i det AIK som nu är på väg att ta SM-guld, dels varit en av allsvenskans bästa mittfältare.

Förklaringen till succén?

- Främst är det nog jämnheten. Klart att man kan göra sämre matcher men man faller inte helt ur ramen utan när man gör en dålig match kanske man ändå är godkänd. Sedan att man blivit mer mogen i sitt spel, beslutsfattande, vad man gör med bollen och helheten att det blir bättre ju mer man spelar. Också hur jag spelade hela försäsongen i AIK, innan det hade jag väl någon halv säsong som jag spelade och sedan var man lite in och ut. Just kontinuiteten i speltiden har ju också varit en nyckel, och förtroendet från Rikard (Norling), säger Olsson till Fotbollskanalen.

Hur får man jämnheten?
- Dels tror jag att det har med speltid att göra, att man får spela under en längre tid, dels tror jag att förtroende är viktigt och att man vågar göra sin grej och få ut det. Jag tror att mycket handlar om mognad och speltid, att man får igång det och mognar i sitt sätt.

Årets framgång har gjort att Kristoffer Olsson för första gången är uttagen i Janne Anderssons landslag. Och han är nöjd med de första dagarna.

- Det har varit kul. Jäkligt bra gäng. Lätt att komma in i gänget. Bra miljö. Hälften av spelarna har jag spelat med i U21-landslaget eller på januariturnén. Så det är skönt att man inte är helt främmande, säger han.

- Jag tror att jag är med här för att jag är en bra spelare såklart och för att Janne tycker att jag har gjort det bra under en lång tid. Att man har hittat en nivå där man presterar över en tid på en hög nivå. Klart att man så småningom ska kunna spela också. 

Har du fått någon hjälp av din lagkamrat från AIK, Sebastian Larsson?
- Ja men lite såklart. En del praktiska saker nu i början som han hjälper mig med. Men på planen och så får man ju köra sitt race.

Albin Ekdal har lämnat återbud – tror du att det ökar dina chanser att få starta eller är du för ny för att få göra det direkt?
- Det skulle vara lite förvånande om han slänger in mig direkt mot Ryssland. Det är ju en del spelare där som har spelat mycket innan och som har gjort det bra. Jag är ny och ska lära känna allt.

- Men det är klart att man hoppas få spela lite i alla fall så småningom. Det kommer ju en till match också. Så man hoppas på det. Men nu mot Ryssland tror jag att det blir tufft. Det gäller att ta för sig. Träningarna är viktiga, framför allt för en som är ny. Det gäller att visa att man klarar av den här nivån. Man får inte tumma på någonting.

Publicerad 2018-10-10 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå