Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kritik från Sirius: "Som att Bajen och AIK skulle hålla till på samma anläggning"

Foto: Bildbyrån

Dalkurd har visat intresse för att hyra in sig på nya Studenternas i Uppsala.
En eventuell flytt uppskattas inte av stadens nuvarande allsvenska lag, Sirius.
- Kommunen vill stoppa in två konkurrerande verksamheter på samma anläggning. Det har aldrig hänt förut, säger klubbchefen Michael Lundgren till Sportbladet.

Dalkurd spelar i allsvenskan nästa säsong, för första gången någonsin. Men vart laget kommer att spela är oklart. Klubben har visat intresse för att flytta till Uppsala och riktat vass kritik mot Borlänge kommun.

- Om Borlänge kommun uppfyller de krav vi har tycker jag självklart att man ska stanna. Men gör de inte det måste man titta på andra alternativ som ser till att den här föreningen fortsätter sin överlevnad. Med dåliga förutsättningar kommer man inte långt, sa Dalkurds vd Cego Heskali till Fotbollskanalen efter det allsvenska avancemanget säkrades.

Uppsala kommuns Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, bekräftar att Dalkurd visat intresse för att hyra in sig på nya Studenternas som ska stå klar 2019.

- Sirius, Uppsala (Fotboll) och Dalkurd har visat intresse för att hyra in sig på nya Studenternas och jag utgår från att om det blir så att Dalkurd hyr in sig så är det för att de har tänkt flytta hit, säger han till Sportbladet.

En eventuell flytt uppskattas inte av Sirius, som sedan förra året spelar allsvensk fotboll på Studenternas. Klubben vill inte dela träningsanläggning med konkurrenten.

- Vi har inget emot att spela match på samma anläggning, det som pågår just nu är att kommunen vill stoppa in två konkurrerande verksamheter på samma anläggning. Det har aldrig hänt förut. Det spelar ingen roll att det är just Dalkurd som hyr in sig, utan jag hade tyckt likadant om det var ett annat lag i allsvenskan, säger klubbchefen Michael Lundgren.

- Det är som att Hammarby och AIK skulle hyra in sig på samma anläggning.

Publicerad 2017-11-01 kl 11:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons