Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kritik mot Ingvarsson: ”Värsta domarinsatsen jag varit med om”

Daniel Sobralense såg rött mot Elfsborg och var kritisk efter matchen.
- Idiot, katastrof. Han var dålig hela matchen, säger han till Sportbladet.

Kalmar FF:s Daniel Sobralense avslutade matchen mot Elfsborg med att se rött efter en sekvens med två gula kort. Tränaren Nanne Bergstrand var mycket kritisk till domare Martin Ingvarssons agerande.
- Han skapar en situation som till slut leder till så mycket frustration att det går ut över honom själv, sa han på presskonferensen efter matchen.

Daniel Sobralense var hårdare:
- Idiot, katastrof. Han var dålig i hela matchen, den värsta domarinsatsen jag varit med om, säger Sobralense till Sportbladet och tillägger:
- Jag kan förstå att jag fick det första gula kortet. Men jag ville ändå förklara att jag inte gillade domarens sätt att sköta matchen. Han måste kunna tåla kritik när han gör en sådan dålig match.

Bergstrand tycker dessutom att Ingvarssons bedömningar visar en svaghet i den svenska domarkåren.
- För att vi ska nå ut och spela i Europa krävs det att vi får spela ett duellspel, fotboll är en kampidrott. I dag fick vi inte det och med sådana här domarnivåer når vi aldrig ut i Europa igen, säger tränaren som också klagar över att Elfsborg fick betydligt många fler frisparkar trots lägre bollinnehav.

Ingvarsson själv slår ifrån sig:
- Jag har dömt i Europa och jag har varit på Uefakurser. Vi har inte en lägre bedömningsnivå jämfört med övriga Europa. Att svenska lag inte lyckas i Europa delvis för att svenska domare inte tillåter lika mycket tycker jag är skitsnack.

Ingvarsson anmälde Nanne Bergstrand och Kalmars lagledare Ola Ragnarsson till disciplinnämnden och de riskerar nu böter eller avstängning.

Publicerad 2010-03-28 kl 10:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons