Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kritik mot Jordan och Henkes agerande: "Skulle inte varit där"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henrik Larsson och Jordan Larsson borde inte ha varit där de var när Helsingborg-supportrar stormade Olympia under söndagen, enligt HIF:s arrangemangsansvarige Frederik Ericsson.
- Vi försöker prata med både Jordan och Henrik att backa, säger Ericsson till hd.se. 

När slutsignalen mot Halmstad ljöd och det stod klart att Helsingborgs IF spelar i superettan 2017 gick HIF:s manager Henrik Larsson och anfallaren Jordan Larsson bort mot den frustrerade hemmaklacken. 

Därefter stormade ett antal maskerade supportrar plan, slet av Jordan Larssons matchtröja och slog anfallaren innan personal kunde få upp dem på läktaren igen.

I efterhand får Henrik och Jordan kritik för att de befann sig nedanför klacksektionen. HIF:s arrangemangsansvarig menar att det hade varit bättre om duon inte var där.

- Vi försöker prata med både Jordan och Henrik att backa, att vi inte vinner något på att prata med supportrar när de är frustrerade, det är bättre att ta det vid ett annat tillfälle, säger Ericsson till Helsingborgs Dagblad.

- Det är inte det bästa agerandet från vår personal, vilket spelare och ledare är. Just i det läget hjälpte de inte oss i det arbetet. Nu får vi ändå bort spelare och tränare innan det eskalerar. Med facit i hand skulle de över huvud taget inte ha varit där borta i det läget.

- Jag hade kontakt med Henrik själv och känner att han hade en frustration, men kände ändå att han började vända när vi pratade med honom. Och det gjorde Jordan också. När de började vända ryggen och gå tillbaka blir det lugn igen.

Publicerad 2016-11-21 kl 07:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER