Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kroon om Hammarbys tränarval: "Märkligt att han går till ett sämre lag"

Foto: SCANPIX

Jakob Michelsen lämnar Sönderjyske för Hammarby.
Ett val som sågas av Simon Kroon.
- Märkligt att han går till ett sämre lag och inte väntar på ett topplag, säger Sönderjyske-spelaren till Fotbollskanalen.

Under onsdagen presenterades dansken Jakob Michelsen som ny tränare för Hammarby. 36-åringen köps loss från Sönderjyske, där han hade ett halvår kvar på kontraktet, och blir därmed den yngste tränaren i allsvenskan nästa säsong.

Den förre Malmö-spelaren Simon Kroon är välbekant med Michelsen. Svensken har spelat under Michelsens ledning i Sönderjyske och hyllar sin förre tränare - men samtidigt ifrågasätter han valet av klubb.

- Jag har utvecklats mycket när han har varit här, så det är tråkigt att han lämnar. Visst, Hammarby är en större klubb och har många fans. Men det är märkligt att han går till ett sämre lag och inte väntar på ett topplag, säger Kroon.

Vad får Hammarby för slags tränare?
- De får en väldigt bra tränare. Saklig och kunnig. Ett mycket bra val. Även de som inte fått spela så mycket gillar honom och det är inte lätt att få ett helt lag nöjt. Han är duktig på att få samman laget och gör bra analyser av motståndarna, säger Kroon.

Han har blivit kallad mini-Mourinho. Var kommer det epitetet ifrån?
- Haha, det är väl för att han gjort goda resultat med klubben. Det var ju tidigare ett bottenlag.

Även om det först under onsdagen offentliggjordes att Hammarby gjort klart med Michelsen berättar Kroon att han haft det på känn.

- Det har väl i princip varit en tidsfråga. Det har varit mycket skriverier och vi har även fått indikationer från klubben. Så även om det inte varit officiellt så har vi haft det på känn.

Michelsen lär ställas inför flera tuffa utmaningar i allsvenskan - inte minst språket.

- Han får det nog lite svårt med svenskan. Han har svårt att förstå mig som kommer från Skåne, så det ska bli kul att se om han kan förstå stockholmarna, skrattar Kroon.

Vem som nu ersätter Sönderjyske är ännu inte offentliggjort. Ett namn som nämnts är den förre Malmö-tränaren Allan Kuhn.

Antar att du haft kontakt med dina gamla vänner i MFF om Kuhn. Vad har du fått höra om honom?
- Det spelar ingen roll. Har bara hört lite om vad de tyckt om honom och så där.

Och det är?
- Inget mer än det som stått i media det senaste.

Simon Kroon har haft en stark säsong hos Sönderjyske med fyra mål och lika många assist på nio starter.

Publicerad 2016-11-30 kl 18:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER