POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kuhn accepterar konstgräs: "Finare fotboll, fler chanser"

Foto: SCANPIX

Allan Kuhn har accepterat konstgrässituationen i Sverige, och menar även att den är en delorsak till den fina starten på hela allsvenskan.

Malmö FF:s nya danska huvudtränare Allan Kuhn pratade inför matchen mot IFK Göteborg om att han har blivit positivt överraskad över att allsvenskan är så jämn, målrik, och underhållande. Han berömmer attityderna hos Jönköpings Södra, Östersunds FK, och GIF Sundsvall, och säger att han tror att den fina säsongsstarten för hela allsvenskan kommer från två delar.

- Först och främst beror det på konstgräsplanerna. Att man kan spela hela året, och träna hela året, och så blir det mycket passningsinriktat det man gör. Att stå på en konstgräsplan och slå massa långbollar, det blir helt fel. Man kommer inte in mycket i press på konstgräs, och det blir inte mycket duellspel. Så det blir finare fotboll, fler målchanser, och är svårare att vara försvarsspelare.

- Sen tror jag att Sverige gjorde så, för fem-tio år sedan, att de sa att de måste ha bättre tekniska spelare. Jag tycker man har gjort helrätt.

Diskussionerna om konstgräs existerar varje år, men Kuhn tycker sig ha förståelse för att situationen är som den är då det är bättre ekonomiskt, samt att det på de nya konstgräsplanerna inte innebär högre skaderisk än gräs. Förändringen han vill ha är bättre underhåll av konstgräset.

- Jag har som utgångspunkt att fotboll ska spelas på gräs, men jag accepterar ju att läget är så för de flesta kommuner och städer, att det är otroligt bra för samhället att ha en konstgräsplan.

- Sedan tycker jag att man åtminstone ska optimera konstgräsplanerna, så att de är så bra som möjligt. Det tycker jag är viktigt. Att man inte bara säger ”Vi låter den ligga kvar i hur många år som helst”, och så blir den sämre och sämre.

Allsvenskan

MFF:s tabelläge

# Lag S V O F +/− P
12 Malmö FF 0 0 0 0 0 0
13 Mjällby AIF 0 0 0 0 0 0
14 Örebro SK 0 0 0 0 0 0
15 Östersunds FK 0 0 0 0 0 0
16 Varbergs BoIS 0 0 0 0 0 0
Publicerad 2016-04-27 kl 12:20

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå