Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kuhn försvarar Malmö FF:s kritiserade mittbackspar: ”En nystart för de två”

Foto: SCANPIX

Allan Kuhn valde mot AIK att gå tillbaka till det mittbacksparet som han började säsongen med, Rasmus Bengtsson och Kári Árnason. 
- Hade jag inte tyckt att de hade passat ihop så hade de inte spelat ihop, säger han till Fotbollskanalen.

Den taktiska frågan för Malmö FF inför den senaste matchen mot AIK var vilka som skulle vara startande mittbackar. Kári Árnason var tillbaka efter EM, och Rasmus Bengtsson och Franz Brorsson hade haft skador. Dessutom fanns Felipe Carvalho.

Valet blev Bengtsson och Árnason, ett mittbackspar som ibland får kritik från Malmö FF-supportrar för att de inte passar ihop. Tränaren Allan Kuhn håller inte med.

- Hade jag inte tyckt att de hade passat ihop så hade de inte spelat ihop. Jag tycker vi gjorde en av våra bästa försvarsmatcher i år mot AIK. Det var väldigt få målchanser.

Det innebar att Carvalho, som spelade matchen innan mot Örebro SK, och Brorsson fick sitta på bänken. Detta trots Brorssons statistik i Allsvenskan: 15 matcher, 13 vinster, en oavgjord, och tio nollor bakåt.

Det blev dock en liten taktisk skillnad jämfört med hur laget hade ställt upp under våren. Bengtsson fick spela höger mittback och Árnason vänster mittback.

- Rasmus har gjort bra ifrån sig till höger och har en riktigt fin passningsfot, bra på att bygga upp spelet. Det var för att få en nystart för de två. Nu satte jag Rasmus till höger och Kári till vänster. Så pratade jag med Kári också, Kári hade spelat till vänster mot Portugal (för Island i EM), så det var inga problem med det.

Var det ett svårt val att välja två mittbackar den här gången?

- Absolut. Alla har gjort bra ifrån sig. Franz har ju varit lite skadad, Rasmus också, och Carvalho har gjort bra ifrån sig, men har man en spelare som är med i Europamästerskapet i fotboll så ska man acceptera att de är på högsta nivå.  

Publicerad 2016-07-21 kl 07:35
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER