Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kuhn: "Framför kritiken till mig - inte medierna"

Foto: SCANPIX

Malmö leder allsvenskan - men hade en lång startsträcka.
Nu berättar tränaren Allan Kuhn för Expressen om den tuffa inledningen.

Stjärnspäckade Malmö FF fick en jobbig start på allsvenskan. Den nye tränaren, dansken Allan Kuhn, fick ta emot kritik från så väl fans som medier - och spelare.

I en lång intervju med Expressen berättar Kuhn om svårigheterna som han fått gå igenom under sin första tid i klubben och om individuella samtal med mittbackarna Rasmus Bengtsson och Kári Árnason.

- Vi gick igenom målen vi släppt in och då såg vi att det inte var så många omställningsmål som de trodde. Då lugnade dem ned sig. Det är ju alltid så när man förlorar, då blir det missnöje. Det är en del av spelet. Vi gick igenom matchen mot Sundsvall, vad de hade gjort samt vad de kunde göra annorlunda. Vi tittade på vilka situationer där de hade satts en-mot-en med motståndarna och då var det faktiskt inte många. Jag tror det är viktigt att visa, så att spelarna får se sig själv spela, för när man kommer från en förlust så förstärker det alltid känslorna. På båda de målen som Sundsvall gjorde så hade vi tio man på rätt sida bollen.

- Sedan sa jag att den kritiken som finns, den vill jag ha till mig och inte till medierna.

Dessutom pratar Kuhn om utmaningen i att hitta ett system för att matcha så många spelare som möjligt i den breda MFF-truppen.

- Är det en spelare man tror på så är ju utlåning det bästa alternativet. Generellt så kan man annars säga att det är svårt att ligga på 26-28 spelare och ge alla speltid. Då är det bättre med 20-22 utespelare, då kan alla känna att de har en chans att slå sig in.

Publicerad 2016-06-26 kl 11:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons