Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kuhn går vidare efter domarinsatserna: ”Förjävligt, men skit i det”

Foto: SCANPIX

Två utvisningar som påverkar en cupfinal och ett derby. Malmö FF:s tränare Allan Kuhn tycker ingen av situationerna skulle ha gett röda kort, och måste nu också tänka på spelarnas belastning. 

I den Allsvenska matchen mot BK Häcken och i cupfinalen mot samma motstånd fick Malmö FF utvisningar. Den ena gör att Markus Rosenberg inte är med i morgondagens derby mot Helsingborgs IF, medan Oscar Lewickis röda sågs vara en vändpunkt för BK Häckens cuptitel. Malmö FF:s tränare Allan Kuhn anser båda situationerna endast motiverade gula kort.

- Det är förjävligt, men skit i det. Det är ingen idé att lägga mer tid på det. Jag vill helst spela elva mot elva, och jag trycker mycket på det innan matcherna. Vi lägger mycket tid på det.

- Det finns beslut de (domarna) har tagit som har avgjort fotbollsmatcher. Det tycker jag är synd, men man ska respektera deras beslut. Sedan finns beslut, och det vet tränare och domare, som avgör fotbollsmatcher. Janne (Andersson) sa samma sak efter Norrköpingsmatchen. Det finns situationer som är jättesvåra för domarna. Det är bara att acceptera det.

Samtidigt pratar Kuhn också om att spelschemat nu kan få konsekvenser, även om han gör allt för att undvika dem. Han tycker särskilt att morgondagens match kommer tidigt för att få tillräckligt mycket återhämtning och uppbyggnad.

- Den kommer lite tidigt matchen i förhållande till vad man hade hoppats på som tränare. Jag hade hellre spelat på måndag.

- Det är varm match också, det får man tänka på. 15.00 imorgon. Man ger järnet när man är på planen och så får vi byta ut när man inte kan mer, istället för att spara sig.

- Jag hoppas vi kan få ut den sista energin imorgon, sedan spelar vi om en vecka igen. Det är mycket komprimerat program. Det får jag säga. Det är inte mycket man hinner träna taktisk fotboll.

Helsingborgs IF har dessutom fått mer vila, samtidigt som Malmö FF fick 120 minuter i cupen.

- Man ska vara van vid att spela många matcher. Jag hoppas inte det är någon fördel (för Helsingborgs IF), det gäller också att ta rätt beslut om att skifta i laget, byta ut på rätt sätt, så jag hoppas inte det är någon skillnad.

Efter matchen mot Helsingborgs IF är det sedan en vecka till nästa match, och Kuhn säger att laget kommer att få vilodagar under den veckan. Det har slitit på spelarna att konstant köra två matcher i veckan. Samtidigt tycker han inte att det syns på prestationerna än så länge.

- Jag är skitnöjd med de fyra-fem senaste matcherna. Vi har inte släppt in mål elva mot elva på ett bra tag, och vi dominerade fullkomligt sista halvtimmen med tio man. Jag är jättenöjd med hur laget presterar i dagsläget.

Jämfört med truppen senast kommer Rasmus Bengtsson in för Felipe Carvalho, och Vladimir Rodic för avstängda Markus Rosenberg. Bengtsson ska kunna spela 90 minuter, och Kuhn har sagt att han har pratat igenom situationen med Bengtsson efter Bengtssons kommentarer om att han ansåg sig vara petad från cupfinalen.

Han pekar också på vad Helsingborgs IF ger för hot: fasta situationer.

- De jobbar hårt, speciellt deras anfallare. Typiskt 4-4-2-lag. De gör en del mål på fasta situationer faktiskt. Sex mål tror jag de har gjort på direkt frispark, inlägg, eller hörnor. Det har vi kollat på hur de gör det. Sedan släpper de till en del chanser. Många mål i deras matcher.  

Matchens startar 15.00 och sänds i C More Sport. 

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-08 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons