Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kuhn gillar att få tillbaka Cibicki: ”Fantastisk individuell skicklighet”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Pawel Cibicki förlängde kontraktet med Malmö FF och återvänder från J-Södra nästa år.
Det var Allan Kuhn och Daniel Andersson helt eniga om.
- Jag tyckte helt klart att han ska tillbaka, säger Kuhn till Fotbollskanalen.

Malmö FF förlängde nyligen kontraktet med Pawel Cibicki, från 2017 till och med 2019. Allan Kuhn har kollat på Cibicki under året, som utlånad till Jönköpings Södra, och var klar med att han ville ha tillbaka honom.

- Pawel har något som han har fått ut i Jönköping, och som vi inte har i truppen. Han har fantastisk individuell skicklighet och snabbhet, och är bra på att göra mål. Han har förbättrat sig mycket i Jönköpings Södra, så det är ett härligt beslut.

Har du pratat med honom under året?
- Jag har pratat med honom när de spelade U21-landskampen här. Jag har kollat på honom, och sedan frågade Danne (Andersson, sportchef) vad jag tyckte, och jag tyckte helt klart att han ska tillbaka.

26 spelare har nästa säsong avtal med Malmö FF:s A-trupp, varav tolv stycken har spelat i den egna ungdomsfotbollen. Anfallsuppsättningen med de 26 är då Cibicki, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist, och yttern Jo Inge Berget.

Däremot har truppen varit tunn under den här träningsveckan. På fredagens träning, den sista innan några dagars ledigt, var det bara några enskilda seniorspelare kvar som fick träna ihop med några juniorer. Att träna upp något spelmässigt har därför varit omöjligt.

- Den här veckan har vi haft fysikträning, för att få spelarna att klara av de sista fem matcherna. Nu blir det en snabbsemester, och på onsdag är alla tillbaka igen. Nu har vi lagt så mycket energi som möjligt på det fysiska.

Kuhn själv åker hem till Danmark några dagar för att ”inte tänka på fotboll över huvud taget”.

Se Cibickis mål mot Gif Sundsvall i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-08 kl 09:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER