Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kuhn om att släppa Rodic: "Den Rodic som kom fick jag inte se under mig"

Foto: SCANPIX

Vladimir Rodic lämnar MFF. Allan Kuhn menar att serben inte visat sin gamla nivå under honom.
- Han har också sagt till mig att han inte tycker han har kommit tillbaka till den nivån han hade när han kom, säger Kuhn.

Malmö FF bekräftade idag att de har sålt Vladimir Rodic till Karabükspor. Rodic hade en stark start när han värvades förra sommaren och var ordinarie under de första månaderna även i år, men fick inte ens plats på bänken mot AIK senast.

Tränaren Allan Kuhn hade gett sin framtidssyn till Rodic och sedan hade Rodic tagit flyttbeslutet, trots att han ursprungligen ville stanna.

- Jag har haft ett riktigt fint snack med Rodic där jag gjorde klart med hur jag tycker det ser ut, sedan har han tagit beslut utifrån det.

- Den Rodic som kom, som jag också har sett massa dvd på, fick jag inte se under mig. Det kan vara spelsätt, det kan vara allt möjligt. Det är bara att acceptera att någon gång så går det inte med spelare och tränare i förhållande till spelsätt, men han har också sagt till mig att han inte tycker han har kommit tillbaka till den nivån han hade när han kom.

Kuhn säger också att det kan bero på taktiska saker, som exempelvis att Rodic är mer av en breddande yttermittfältare, men att Kuhn vill att hans yttrar ska ta sig inåt i planen.

Trots att Malmö FF har gjort sig av med tre potentiella yttrar i Rodic, Guillermo Molins, och Piotr Johansson i sommar så planeras det inte för nyförvärv. Istället ska exempelvis talangen Mattias Svanberg användas mer.

- Folk får en chans någon annanstans och få en utveckling i deras fotboll. Vi har så det räcker, och vi har också en Svanberg som är på väg, som är en mycket stor talang. Sedan har jag ”Yoshi” (Yotún) som jag kan använda som ytter.

Publicerad 2016-07-22 kl 12:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons