Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kuhn räknar med mer direkt Norrköping

Foto: SCANPIX

IFK Norrköping bytte ut ett antal startspelare i somras. Allan Kuhn ser därför att Malmö FF måste anpassa sig för att möta ett delvis förändrat spelsätt.

I morgon är det seriefinal mellan Malmö FF och IFK Norrköping. Malmö FF har vunnit båda matcherna mot IFK Norrköping i år, i cupen och hemma i allsvenskan, men Allan Kuhn pratar om att man i den här gången möter ett delvis annorlunda IFK Norrköping jämfört med då. Anledningen är att Emir Kujovic, Arnór Ingvi Traustason och Christoffer Nyman är sålda.

- Kanske spelar de mer direkt, mer djupled, mer på Sebastian (Andersson). De tappade också (Andreas) Blomqvist som är skicklig med bollen, som blev skadad och också var en del av deras spelsätt.

- Men på deras hemmaplan vill de gärna sätta försöka spelet på deras sätt, med att flytta in ytterbackarna högt upp i plan och spela med deras tremannauppspel.

Kuhn pratar också om att man måste stänga av uppspelarna i IFK Norrköping, Andreas Johansson och Daniel Sjölund, men oavsett resultat så vill han inte säga något definitivt om titelstriden.

- Aldrig är något klart i fotboll, inte med trepoängssystem. Men det är klart, kan man vinna i morgon, då ser det bra ut. Det är dumt att säga något annat. Jag har varit så långt i fotboll att man inte ska ta något för givet. I morgon ska vi göra ett jävligt bra jobb och se om vi kan få en vinst.

- Det är tre lag som har tagit oerhört många poäng, och allsvenskan är känd för att det ska vara spännande till slutet. Det är aldrig något som är givet lång tid i förväg.

Han påminner också om att Malmö FF låg två poäng bakom IFK Norrköping för två omgångar sedan, och nu är fyra poäng före. Däremot har Malmö FF i år ännu inte förlorat någon allsvensk match mot något lag som idag ligger på övre halvan, utan alla har kommit mot lag som nu är längre ner: Jönköpings Södra, Gif Sundsvall, Djurgårdens IF, och Helsingborgs IF.

Publicerad 2016-10-15 kl 15:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER