Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kuhns nya jobb - hjälper Schwarz i Dubai: "Vi är som en familj"

Foto: TT

DUBAI. För tre månader sedan tog Allan Kuhn SM-guld.
Nu har han fått ett nytt jobb - som assistent till Stefan Schwarz.
- Det är kul, säger Schwarz till Fotbollskanalen.

För tre månader sedan tog Allan Kuhn SM-guld under sitt första år som tränare i Malmö FF. Trots det tvingades han kort därefter lämna klubben och sedan dess har han varit arbetslös. Men nu har han hittat ett nytt jobb.

Under Dubai International Cup hjälper Allan Kuhn Stefan Schwarz som är boss för hela turneringen. När Fotbollskanalen träffar den förre MFF-tränaren på hotellet Jeb Ali Golf Resort som ligger vid matchplanen så vill han inte ställa upp på en intervju – men den gamle bronshjälten Schwarz förklarar gärna saker om sin turnering.

- Det är jag och min partner Brian som har hand om turneringen och det är andra året som vi kör. Vi tycker att vi har väldigt bra lag här och vi ska ge alla bra förutsättningar för ett bra läger. Det är viktigt att alla trivs, säger Schwarz som under Häcken-Molde gick runt med en walkie-talkie och efter slutsignalen flyttade på ett mål.

- Ja jag måste kolla så att allt är på plats. Att linjerna är kritade, att målen är på plats. Det gäller att vara flexibel. Ser man något så hjälper man till. Men vi har folk här som hjälper till. Produktionen är bra. Nu har vi fått lite hjälp också, bland annat av ett gäng gamla Millwall-spelare. Så vi har en del före detta spelare och ledare som hjälper till.

Och så har du fått hjälp av en guldtränare i Allan Kuhn?
- Precis. Det är alltid kul när folk inom vår bransch samlas. Det är alltid kul att träffas, prata fotboll och diskutera vad som har hänt och vad som ska hända. Så det är alltid kul.

Hur kommer det sig att Allan hjälper dig – känner ni varandra sedan tidigare?
- Ja han har ju varit i Atlantic Cup som jag också har hand om. Så vi har känt varandra i ett antal år men nu har det blivit mer med tanke på Atlantic Cup och här i Dubai också. Han är en fin man och det är trevligt att vara runt honom.

Vad bidrar han med?
- Han vill ju komma ner och kolla på fotboll som alla andra som är med här. Vi blir som en familj och umgås, pratar och knyter kontakter.

Ger du lön till Allan och alla andra som hjälper dig här?
- Det är inga kommentarer på det. Men som jag sa så är vi en stor familj som hjälper varandra. Det är väldigt bra organiserat och det är folk som kan fotboll också. 

Förra året var Stefan Schwarz och Allan Kuhns gamla klubb Malmö FF med i Dubai International Cup men efter protester från supportrar om hur Förenade Arabemiraten styrs så nobbade man lägret i år. Schwarz vill inte riktigt svara på om det är trist att MFF inte är med.

- Jag tycker att lagen vi har här är vi stolta för. Sedan var det andra beslut runt omkring och varje klubb har ju sin möjlighet att välja, säger han.

- Men jag hoppas att vi får Malmö i framtiden.

Hur ser du på kritiken från deras fans?
- Inga kommentarer. Men Malmö har ju lyssnat på sina supportrar och tagit ett beslut efter deras åsikter. Så det är ju upp till klubben hur man vill ta sina beslut, det kan inte jag säga något om.

Har du förståelse?
- Jag har full förståelse.

Publicerad 2017-02-04 kl 13:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons