Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kujovic har blivit defensiv mittfältare

Publiken på Örjans Vall har vant sig att se Ajsel Kujovic stångas längst upp i Halmstads anfall. Den här säsongen kan däremot HBK:s nummer åtta få en defensiv mittfältsroll.

- Jag fick spela där i en match och både Janne Andersson (tränare) och jag tyckte att det gick bra där så han ville testa det på nytt, säger Kujovic till FotbollDirekt.se.

23-åringen har de senaste säsongerna gjort 55 allsvenska matcher i anfallet. Nu kan han vara på väg att slå sig in på en ny position. För när Halmstad under fredagen möter Kalmar FF i en träningsmatch kommer Ajsel Kujovic att bilda innermittfält med Sebastian Johansson.

- Det är min starkaste sida när jag får mycket boll och kan fördela. Här får jag bestämma tempot. Sedan är det kul också. Ju mer boll man får desto roligare.

Halmstad gick under hösten över till ett nytt spelsystem där de använder en mer renodlad forward istället för två som tidigare. Där får Ajsel Kujovic kämpa med Anselmo och lillebror Emir Kujovic om en plats.
- Jag kan också spela i den släpande forwardsrollen - det har jag gjort tidigare. Vi har spelat med det här spelsystemet sedan i höstas och det har funkat riktigt bra. Jag ser bara positivt på den, säger Ajsel Kujovic.

Hur bra är Halmstad i år? - Bra fråga, vi är alltid underdogs och det är ingen som direkt tror på oss. Jag vill inte spekulera om några placeringar, men jag tror att vi kan överraska. Vi ska satsa på att komma högre än i fjol.

Publicerad 2009-03-05 kl 16:39
Annons
Annons
Annons