Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kujovic hoppas på landslagsplats - annars kan det bli Montenegro: "Borde vara med"

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Emir Kujovic vann skytteligan på 21 mål. Nu anser anfallaren att han borde vara med i svenska landslaget - annars kan han tacka ja till Montenegro.
- Det är mycket möjligt, säger han till Fotbollskanalen.

Emir Kujovic är en stor anledning till att IFK Norrköping är svenska mästare 2015. På hans 44 senaste allsvenska matcher har det blivit 31 mål och den här säsongen vann han skytteligan på 21 fullträffar. Trots det har han inte hört något från Erik Hamrén och nu riskerar Sverige att gå miste om målkungen. Montenegro rycker nämligen i honom.

- Det har tagits kontakt men tror att det blev lite för sent förra matchen. Jag tror att dom var ganska sugna. Det jag vet är att Montenegro är intresserat men sen vad det leder till vet jag inte, säger han.

Kan det bli Montenegro om du inte blir uttagen nu i det svenska landslaget?
- Det är mycket möjligt.

Om du får välja landslag, vilket vill du helst spela för?
- Jag vill inte svara på det. Jag är ju född i Montenegro och det är speciellt att stå här och snacka om att man kan spela för två landslag. Men jag är uppvuxen här och är intresserad av att spela för Sverige. Så mycket kan jag säga. Det är klart att jag inte hade tvekat om jag fått frågan. det har känts bra hela året, men det är inte upp till mig.

Tycker du att du borde vara med i det svenska landslaget?
- Ja, det tycker jag. Men det spelar inte så stor roll vad jag tycker. Så bra självförtroende har jag att jag kan säga att jag tycker att jag ska vara med.

Har du haft någon kontakt med någon från landslaget?
- Nej, ingen alls.

Du har gjort nio matchavgörande mål i år, hur ser du på det?
- Det är ju inte så dåligt det heller. Jag är den typen. Jag gillar sådana här matcher när det står så mycket på spel, är mycket folk och när någon ska avgöra. Då vill jag gärna vara den som avgör.

IFK Norrköpings tränare Janne Andersson vill inte säga rakt ut att Erik Hamrén har gjort fel som inte tagit ut Emir Kujovic i landslaget, men säger så här:
- Vi kan diskutera landslagets uttagningar och vi kan diskutera dom tre som är nominerade till årets anfallare (Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg och Isaac Kiese Thelin), säger han med ett leende.

Borde Emir Kujovic vara med i landslaget?
  • Ja, självklart.
  • Nej, han platsar inte.
RÖSTA SE RESULTAT
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2015-10-31 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons