IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Under söndagen förlorade Djurgården derbyt mot Hammarby med 1-0 och laget blev därmed utslaget ur svenska cupen då Bajen tog sig vidare till final.

Under måndagen träningsspelade Dif mot Brage i en match där Stockholmslaget ställde upp med spelare som inte spelade derbyt mot Hammarby, eller som fick lite speltid då.

En som hoppade in i derbyt, och som också spelade mot Brage, var forwarden Emir Kujovic. Och han låg bakom Djurgårdens seger under måndagen.

I slutet av första halvlek skickade Elias Andersson in ett inlägg från höger som Kujovic mötte vid bortre stolpen och nickade in 1-0. Målet blev det enda i första halvlek, men i den andra skulle fler mål komma.

Först kvitterade Brage när Alexander Johansson skarvade in en boll från nära håll, men Djurgården skulle komma igen.

Leo Cornic satte dit 2-1 med ett avslut centralt i straffområdet och med kvarten kvar blev Kujovic tvåmålsskytt när han skarvade in ett avslut från distans från Andersson, som därmed gjorde tre assist i matchen. Kujovics andra mål i matchen blev också mötets sista.

Efter matchen var Djurgårdens Andersson nöjd.

- Vi gör mycket bra, speciellt offensivt tycker jag att vi vänder på dem bra. Vi gör tre mål på ett bra superettan-lag, det tar vi med oss, säger mittfältaren till Discovery+.

Andersson var också nöjd att få en 90-minutersmatch i benen innan Dif:s allsvenska premiär.

- Vi har en stor trupp med många duktiga spelare. Vi gör det bästa av situationen. Det är några som varit skadade och som vill få många minuter här och det fick vi, säger han och fortsätter:

- Jag har lite kvar måste jag säga. Det här var första 90 minuterna under försäsongen. Många steg framåt men jag har lite kvar.

I derbyt mot Hammarby startade Kalle Holmberg som central forward i Djurgården och det återstår att se om Kujovics två mål mot Brage ger honom en plats i startelvan i Djurgårdens allsvenska premiär borta mot Elfsborg på söndag.

Publicerad 2021-04-05 kl 15:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.