POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Kul att sänka AIK - de trodde Gefle skulle bli enkelt"

Efter 70 matchers måltorka slog han till. Mikael Dahlberg sänkte AIK med två mål - och matchhjälten menar att de svartgula underskattade honom och hans Gefle.

- AIK kom ut till spel med högt självförtroende efter att ha slagit Helsingborg hemma och trodde säkert det skulle vara en enkel seger mot oss, säger Dahlberg till FotbollDirekt.se.

- Men målet blev nog en tankeställare som påverkade deras självförtroende igen.

Dahlberg talar om sitt första mål, som kom efter tio minuters spel. Det första efter en rekordlång måltorka - 70 matcher utan mål för den 26-årige anfallaren.

- Det var klart det var skönt. Det blir påtagligt när det var så lång tid. Man får se det ur ett längre perspektiv, att det inte är bara antal mål som räknas, utan det gäller att göra ett hårt jobb varje dag.

- Trots att det har varit många matcher utan mål har jag känt att jag gjort ett bra jobb. Men det är klart det finns där någonstans och gnager hela tiden.

Känslan att göra mål på Råsunda mot AIK, gammal djurgårdare som du är?

- Väldigt kul förstås, och en skön känsla när det blir trepoängare.

- Det är klart det är speciellt att möta AIK på bortaplan. Det är en speciell inramning.

Gefle är nu sensationellt fyra i allsvenskan, med tio poäng ner till det kvalstreck och i den bottenstrid där alla tippat att de ska hamna.

- Det känns bra, framför allt när man varit nederlagstippade. Men vi startade bra förra året också och hamnade på kvalplatsen. Det gäller bara att vara medveten om vad som krävs för att ta poäng.

Publicerad 2011-05-21 kl 19:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå