POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Kunde lämnat på lån men stannade - nu hyllas Rodic: "Ingen förtjänar det som han"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Bänkad stora delar av säsongen.
Nu är Vladimir Rodic ett av Bajens stora guldvapen.
- Han hade erbjudanden om att bli utlånad, säger lagkamraten Nikola Djurdjic.

Vladimir Rodic har imponerat stort under de senaste omgångarna i allsvenskan. På sina tre senaste matcher står den offensiva mittfältaren noterad för sex mål - och i måndagens möte med Örebro noterades han för tre fullträffar.

Annat var det tidigare i år då Rodic mestadels fick nöta bänk och nöja sig med kortare inhopp.

En som inte tvivlat är lagkamraten Nikola Djurdjic.

- Han har verkligen klivit fram. Tre matcher och sex mål… det visar att vi har spelare på bänken som verkligen kan göra skillnad och vi har behövt det. Vi behövde någon som klev fram, säger han.

- Jag är glad men jag är inte förvånad. Jag pratade mycket med honom under sommaren, då hade han några erbjudanden om att bli utlånad. Jag sa till honom att jag skulle stå bakom honom fullt ut, oavsett vad han bestämde sig för. Jag sa att det skulle bli tufft för honom här och att om han ville få mer speltid så borde han göra det. Men han tog rätt beslut och sa: ”Nej, jag vet att jag hör hemma här. Jag förtjänar att spela och det kommer att komma.” Jag är väldigt glad för hans skull för ingen i laget förtjänar det lika mycket som han.

Tränare Stefan Billborn hyllade efter matchen Rodic för hans insats.

- Det är kul för ”Vladi”. Han skjuter, han går rakt på mål, han är där. Han krånglar inte till det så mycket och då passar han när vi blir lite omständiga. Det är jätteroligt för honom. Det är bara att glädjas med honom.

Ytterbacken Mats Solheim:

- Han har en jättebra svit nu. Vi får se om Tankovic känner sig hotad i toppen av skytteligan.

- Det visar hur stark trupp vi har och hur stark mentalt jobb Vladi har gjort bredvid plan också. Att bara komma in och prestera när man får chansen. Det är imponerande och det är lite den kulturen vi ska ha i Hammarby, att det ska vara tuff konkurrens och kvalitet på de flesta positionerna.

Rodic själv var efter matchen av förklarliga skäl nöjd med sin insats.

- Det känns väldigt bra. Jag vet inte vad jag ska säga - jag har tränat hårt under ett par månader och man försöker förbättra sig hela tiden. Självförtroendet finns där och allt är blir lite lättare när det gör det. Jag är väldigt glad över sättet som målen kom till på. Det känns jättebra.

Publicerad 2019-10-01 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå