Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Kvalhjälten värvades efter tips från Jansson

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Marcus Mathisen sköt ner Helsingborg i superettan.
Och han gjorde det efter att Jesper Jansson tipsat Halmstad om mittbacken.
- Janne (Jönsson) frågade om lite spelare, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Jesper Jansson har under stora delar av sin fotbollskarriär agerat i någon form hos Helsingborgs IF. Som aktiv gjorde han fyra säsonger i klubben på 2000-talet och han var dessutom lagkapten. Efter att han lagt skorna på hyllan tog han i stället rollen som sportchef, säsongen 2008, och var en viktig pusselbit i klubbens SM-guld och cuptitel 2011.

I fjol lämnade Jansson sina uppdrag hos Skåneklubben för att i stället börja jobba som chefsscout i FC Köpenhamn. Och det var där han kom i kontakt med Marcus Mathisen. Mathisen imponerade på Jansson och i samma veva hörde Janne Jönsson av sig av letade efter eventuella nyförvärv. Jansson tipsade då om den unge dansken.

- Ja, det gjorde jag ju i somras. Då frågade Janne om lite spelare och det är en bra kille och en bra spelare. Det är väl en tillfällighet. Jag känner Janne sedan gammalt och jag har haft honom som tränare. Han sökte den spelarprofilen så det var kul för Marcus, bekräftar Jesper Jansson för Fotbollskanalen.

En situation som får betecknas som en smula olustig för HIF-fansen men även för Jesper Jansson själv.

- Vad ska jag säga… Har man varit med ett tag i fotbollen så är det ju så. Det berodde ju på att jag och Janne kände varandra sedan innan och var mer en tillfällighet.

Vad säger du om Marcus som spelare?

- Jag såg honom när jag kom till FCK och där är det en mördande konkurrens men han var trots det en av de som jag tyckte hade stor potential. Halmstad har, vad jag förstått på Janne, varit jättenöjda. Just att han kan spela på två olika positioner, centralt mittfält och mittback. En ung kille med stor potential som Halmstad lyckades få på grund av att det är mördande konkurrens i FCK.

- Det är säkert ett jättebra steg för honom.

Jesper Jansson har nu lämnat sin roll inom FCK och var, som de flesta andra med ett HIF-hjärta, under måndagen en aning nedstämd.

- Det är givetvis trist. Jag har varit där både som spelare och ledare i många, många år. Trist för HIF-medlemmar, supportrar och staden. Så här dagen efter känns det lite tomt. HIF är ju ett lag som ska vara i allsvenskan, helst i toppen.

I klippet ser ni Marcus Mathisen göra 2-1 för Halmstad.

Publicerad 2016-11-21 kl 12:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER