Kvällens allsvenska: Göteborg vände och vann - Henrik Larsson gav HIF segern

Göteborg låg under med 0-2 hemma på Nya Ullevi mot Kalmar i paus. Men via en osannolik vändning kunde man vinna med 3-2 där upphämtningen tog 15 minuter. Helsingborg besegrade Örebro med 1-0, segerskytt Henrik Larsson. I Trelleborg vann Elfsborg tämligen enkelt med 2-0.

Göteborg stod för säsongens upphämtning så här långt då man lyckades vända ett 0-2 underläge till seger med 3-2 mot Kalmar. I den första halvleken var det ett håglöst Göteborg som fick se Patrik Ingelsten pricka in ledningsmålet för gästerna redan efter sju minuter. Innan pausvilan kunde César Santin utöka ledningen när han fri med målvakten kallt placerade in bollen.
Andra halvlek var dock bara tio minuter gammal innan Göteborg hade reducerat och kvitterat till 2-2 efter två mål av Jonas Wallerstedt. Kort därefter var upphämtningen total när Gustav Svensson sköt in ledningsmålet, och det höll sig tiden ut.

IFK Göteborg - Kalmar FF 3-2 (0-2)

Målen: 0-1 (7) Patrik Ingelsten, 0-2 (39) César Santin, 1-2 (52) Jonas Wallerstedt, 2-2 (55) Jonas Wallerstedt, 3-2 (60) Gustav Svensson
Varningar: IFK: Adam Johansson, Sebastian Eriksson, KFF: Marcus Lindberg
Domare: Stefan Johannesson
Publik:

Gästerna Elfsborg fick en bra start i mötet mot Trelleborg. I den 13:e minuten skickade Stefan Ishizaki in en frispark i hemmalagets straffområdet som via Trelleborgs Mattias Thylander gick in bakom Johan Dahlin i hemmamålet. Elfsborgs Johan Karlsson slog sedan ett hårt inlägg som Trelleborgs mittback Yousef Fahkro nickade in i eget mål.
Trelleborg var uddlösa och orkade inte komma tillbaka i matchen utan Elfsborg behöll sin 2-0 ledning och vann.

Trelleborg - Elfsborg 0-2 (0-2)
Målen: 0-1 (13) Stefan Ishizaki, 0-2 (29) Självmål
Varningar: TFF: Michael Mensah, IFE: Fredrik Berglund
Domare: Åke Andreasson
Publik:

Örebro stod upp bra på Olympia mot Helsingborg men hemmalaget hade mest boll och vann med 1-0. I slutet av första halvlek slog Henrik Larsson in segermålet efter en nickskarv av anfallskollegan Razak Omotoyossi. I andra halvlek hade Örebro en del kvitteringschanser, dock utan att lyckas överlista Daniel Andersson i hemmalagets mål.

Helsingborg - Örebro 1-0 (1-0)

Målen: 1-0 (36) Henrik Larsson
Varningar: HIF: Erik Wahlstedt, ÖSK: Stefan Rodevåg
Domare: Tobias Mattsson