Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Lagen som flyttas ned måste ha en fet plånbok"

Örgryte och Hammarby misslyckades båda att ta sig tillbaka till allsvenskan efter sin degradering. Örgrytes ordfördande Lars Ranängs bästa råd till lagen som ramlar ur är att inte ta på sig för stor kostym.

- Man måste väldigt snabbt anpassa sig till inkomstnivå som finns. Eller måste ha en fet plånbok för att det ska fungera, säger Ranäng till FotbollDirekt.se.

- Jag vill nog påstå att Superettan är en svårare än man kan tro.

Bara fyra omgångar återstår av allsvenskan. Till skillnad från ishockeyns elitserie är fotbollsallsvenskan så obarmhärtig att de två sista lagen flyttas ned i serien under - det finns ingen återvändo förrän tidigast nästa säsong.

Men det är inte självklart att ett lag som ramlar ur automatiskt blir ett topplag som konkurrerar om ett direkt återinträde till allsvenskan.
Fråga bara Örgryte och Hammarby som får finna sig i att spela i superettan en säsong till.

- Vi sade också redan före säsongen att det skulle bli ett getingbo och det har det ju blivit. Vi har spelat alldeles för lite med samma lag. Det är ingen höjdare att slå svenskt rekord i oavgjort. Vi har haft ideliga skador och haft för dåligt anfall.

Utan att påstå att ni och Hammarby har gjort det, men rent allmänt - det går inte att komma från allsvenskan in i Superettan med tämligen hög svansföring och tro att man vinner serien bara för att man spelat i allsvenskan säsongen innan?
- Ja så är det. Den stora skillnaden är intäkterna. Det är helt andra intäkter. Man orkar inte ligga i Superettan flera säsonger med den allsvensk trupp när det finns så mycket mindre intäktsmöjligheter. Man måste anpassa sig till de intäktsmöjligheter som finns, säger Ranäng.

- Det är ingen självklarhet att vinna en serie. Dessutom gäller det att behålla en stomme av spelare om man nu kan ha råd att göra det och anse sig ha råd med den satsningen.

Publicerad 2010-10-07 kl 11:52
Annons
Annons
Annons