Lagerbäck kollade in MFF – då glänste Wolff Eikrem

MALMÖ. Malmö FF spelade 1-1 mot Rosenborg under söndagen.
Inför ögonen på Lars Lagerbäck glänste MFF:s Magnus Wolff Eikrem.
- Klart jag har lust att vara med i landslaget, säger han till Fotbollskanalen.

Magnus Wolff Eikrem har fått vara central mittfältare under försäsongen. I första halvlek mot norska titelmästarna Rosenborg BK fick han dock återgå till att vara högermittfältare, där han gjorde sin kanske bästa insats för 2017.

Han fick också göra matchens första mål. Efter ett par snabba och direkta passningar kunde Markus Rosenberg komma i en löpning mot mål. Istället för att skjuta så klackade han snyggt till Wolff Eikrem, som placerade in 1-0 i närmaste hörnet när målvakten gjorde en överflyttning.

Allt detta skedde inför ögonen på Norges nya förbundskapten Lars Lagerbäck, som var på plats på Swedbank Stadion. Wolff Eikrem, vald till bäst i allsvenskan 2016, hade svårt att ta en permanent plats i tidigare förbundskaptenen Per-Mathias Högmos trupp, men kan nu få en nystart under Lagerbäck.

Lagerbäck gav efter matchen ett enkelt svar på om Eikrem och Jo Inge Berget finns med på hans lista över spelare som är aktuella för norska landslaget.

- Ja.

Kollade du också på spelare från Rosenborg?
- De saknar ju några spelare, men det var väl fem stycken som startade idag av spelarna vi har på listan.

Listan är på spelarna som är aktuella för norska landslaget. Trots att Lagerbäck har varit landets förbundskapten under en kort period så har han redan dragit ner rejält på antalet aktuella spelare.

- Den är på mellan 35 och 40 spelare.

Efter halvtid fick Wolff Eikrem flytta in centralt, och både han och lagets fina spel från första halvlek blev allt mer sällsynt. Rosenborg BK kvitterade på en straff, efter att Wolff Eikrems norske kollega Jo Inge Berget fått bollen på armen.

Wolff Eikrem säger även till Fotbollskanalen att han tycker att han borde vara ytter nu.

- Det är väl att jag kommer lite mer offensivt och kan slå inlägg och kommer lite högre upp i banan. Det är det jag har spelat mest här i Malmö och det är det jag tycker är min bästa position.

Straffen kom dessutom till via en fast situation, där Malmö FF flera gånger problem att försvara. Matchen slutade 1-1, vilket gör att Malmö FF:s försäsong har varit två vinster, en oavgjord, och två förluster. Ett resultat som gjorde Wolff Eikrem missnöjd.

- Vi fick se Rosenborg att se ganska dåliga ut och vi borde avgjort matchen.

Framför allt syftar han på sin frispark, som målvakten fick fingrar på innan den gick ut till hörna.

- Det är faktiskt ganska dåligt att jag inte sätter den, för keepern är helt borta. Lite mer till vänster så är det mål.

Malmö FF:s startelva: Wiland – Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Safari (72') – Wolff Eikrem (74'), Lewicki (54'), Rakip (46'), Cibicki – Rosenberg, Berget (84')

Inhoppare: Svanberg (46'), Yotún (54'), Konate (72'), Vindheim (74'), Sana (84')

Publicerad 2017-03-05 kl 19:16