Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbielke ser ut att bli "trea" i Elfsborg: "Väldigt hård konkurrens"

Allsvenskan

Gustaf Lagerbielke, 22, har lovordats senaste tiden. 
Men inför premiären ser mittbacken ut att vara tredjeval i Elfsborg.
- Jag fokuserar bara på det jag kan påverka, säger han till Fotbollskanalen.  

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från träningsmatchen mellan Elfsborg och Midtjylland.

Succéhöst i allsvenskan på lån hos Degerfors i fjol och uttagen till herrlandslaget januariturné i vintras. 

Nu är Gustaf Lagerbielke tillbaka i Elfsborg och då har många på förhand antagit att mittbacken ska ta en ordinarie tröja i laget. Men konkurrensen med Sebastian Holmén, Gustav Henriksson samt Buhari Ibrahim är tuff - och av försäsongen att döma verkar 22-åringen bli tredjeval när allsvenskan inleds hemma mot BK Häcken på måndagskvällen. 

Huvudpersonen själv säger följande om sin situation: 

- Jag vet inte hur det blir med speltid, det är upp till tränarna att välja vilka som ska spela. Jag fokuserar bara på det jag kan påverka och det är att prestera varje dag på träning, säger Lagerbielke till Fotbollskanalen. 

Annons

- Det är väldigt hård konkurrens i truppen. Vi har fyra väldigt duktiga mittbackar som kompletterar varandra bra eftersom alla har olika kvaliteter. Vi lär oss av varandra och utvecklas på det sättet. Det är lärorikt. 

Hur har dina samtal med Jimmy Thelin gått kring din roll i laget? 
- Vi har inte haft något sådant snack riktigt. Vi har mer bara pratat om smågrejer på planen, taktiska saker och vad jag ska tänka på. Men nej, något större snack har vi inte haft och det förväntar jag mig inte att vi ska ha heller. 

Lagerbielke känner att han är redo att axla en stor roll i ett topplag i allsvenskan, så som Elfsborg. 

- Jag har mer kött på benen nu efter att ha fått spela regelbundet i allsvenskan förra året. Jag vet var jag står jämfört med andra spelare och vet att jag håller en hög nivå, vilket är en skön känsla att ha. Det ger ett lugn. Man litar på sin förmåga och stressar inte upp sig på samma sätt. Det är lite tryggare och lite skönare. 

Annons

Han fortsätter: 

- Mitt nästa steg nu är att få spela, vara med i en toppstrid och visa ännu mer vad jag är bra på. Jag vill spela så mycket som möjligt. Mitt personliga mål är också att komma med i landslaget igen. Många backar från allsvenskan har varit med där senaste tiden och gör man det bra är steget inte så stort, samtidigt som jag känner att jag har egenskaper som skulle kunna räcka till på högsta nivå. 

Förra säsongen pendlade Elfsborg i sina prestationer men efter en stark avslutning landade klubben till slut in på en sjätteplats i allsvenskan.  

Gustaf Lagerbielke tror att Boråslaget har alla möjligheter att utmana i den absolut toppen i år, förutsatt att man får ordning på en nyckelfaktor: stabiliteten. 

- Vi är tillräckligt bra för att vinna mot alla lag och vi har många spelare som kan avgöra matcher på egen hand, säger Elfsborg-backen och fortsätter: 

Annons

- Det är just stabilitet som vi behöver och förhoppningsvis kan vi bli mer stabila i år. Att vi får samma flow genom hela säsongen. Förra året var det jättebra i vissa perioder och dåligt i andra. Där behöver vi hitta en stabilitet i vårt spela och gör vi bara det kan det bli bra, avslutar han. 

Gustaf Lagerbielkes kontrakt med Elfsborg sträcker sig över säsongen 2025. 

Publicerad 2023-04-03 kl 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto