Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Läget i lagen inför omstarten - stor tränarenkät

12å

I helgen startar Allsvenskan om igen. Två matcher redan på lördagen.

1) Hur är formen inför omstarten?
2) Hur har uppläget sett ut under uppehållet?
3) Tankar kring motståndet?

AIK, Mikael Stahre, tränare
1. - Vi har en god form. Vi har inte spelat några matcher av tävlingskaraktär, men intentionerna i träning har hela tiden varit goda. Det handlar hela tiden om pulseringen i träning. Nu handlar det mycket om tempo för att sedan gå in mer på det taktiska när det närmar sig.
2. - Vi tränade en dag efter sista matchen mot Hammarby sedan hade vi ledigt tio dagar. Vi har tränat relativt tufft med kontinuitet. Mycket fokus har legat på det offensiva spelet.
3. (Örebro) - Vi spelar mot ett lag som har en bra offensiv och är väldigt hemmastarka. Örebro är ett offensivt bra lag som kommer att bli svårslagna.

ANNONS

Brommapojkarna, Kim Bergstrand, tränare
1. - Svårt att säga när man inte spelat tävlingsmatch på en månad, men det ser okej ut.
2. - Vi har tränat på och kontrollerat den fysiska statusen på spelarna efter ledigheten. Vi har jobbat med alla bitar, inte fokus på något speciellt.
3. (Gais) - De har varit ungefär i samma sits som vi; spelat bra, men inte tagit så mycket poäng. De är riktigt bra i sina bästa stunder, men har haft lite problem med sitt försvarsspel.

Djurgården, André Jeglertz, tränare
1. - Bra, vi ser piggare och piggare ut. Vi har jobbat med tryggheten i vårt spel, jobbat mycket med grunder och sedan har vi gnuggat del avslut så att det blir lite fler mål. Nu väntar full fokus inför matchen mot Helsingborg.
2. - Vi var lediga i tio dagar sedan har vi tränat på. Vi var var upp i Skellefteå ett par dagar och sedan har vi spelat match mot Gefle.
ANNONS
3. (Helsingborg) - HIF är ett bra lag med en stark offensiv som vi måste vara vaksamma på. Jag känner till dem rätt bra tycker jag. Det gäller att vi är fullt fokuserade och att vårt försvarsspel är på topp, men jag är hoppfull inför matchen.

Elfsborg, Peter Wettergren, assisterande tränare
1. – Bra, vi har inga större skador utan har en ganska frisk trupp. Martin Andersson är något tveksam, annars ser det bra ut. Vi har tränat mycket försvarsspel, nu vill vi spetsa till anfallsspelet inför matchen på måndag.
2. - Vi hade en vecka ledigt efter den sista matchen. Sedan hade vi ett miniläger och spelade två träningsmatcher mot Malmö (2-2) och Gais (1-1).
3. (Örgryte) - Det kommer bli tufft. ÖIS har bytt tränare och fått in lite nya spelare, så det är ett jobbigt lag att möta i det här läget.

Gais, Patrik Johansson, assisterande tränare
ANNONS
1. - Den är väl OK, vi såg ganska bra ut i träningsmatchen mot Elfsborg senast (1-1). Det är svårt att säga exakt var man står i förhållande till andra lag.
2. - Vi körde på en vecka efter sista matchen mot MFF, sedan hade vi ledigt i åtta dagar. Efter det drog vi igång och körde hårt och fysiskt första veckan för att andra veckan jobba med organisationen i laget. Vi har testat en del provspelare; två brasilianare och en engelsman. Brassen Romarinho såg intressant ut och har visat en del fina kvaliteter på träningar, men framför allt i matchen mot Elfsborg.
3. (Brommapojkarna) - BP har fått erfarenhet från deras senaste vända i allsvenskan, de känns stabilare den här gången. Å andra sidan hade de en svacka mot slutet, men vi hade också en kämpig period med dålig utdelning på ett bra spel. Det finns inga enkla matcher i allsvenskan och BP borta på Grimsta är en tuff uppgift.
ANNONS

Gefle, Pelle Olsson, tränare
1. - Det känns bra. Vi har spelat två träningsmatcher mot Sundsvall och Djurgården och vunnit båda. Vi ser fram emot att dra igång.
2. - Vi hade tio dagar ledigt efter sista matchen, sedan har vi princip tränat på för fullt, med undantag för några dagar över midsommar. Träningen har har varit jämt fördelat över spelets alla faser. Det har varit fokus på både fysiken, men också på att repetera det som varit bra under våren samt det som varit mindre bra. Vi vill ta vid där vi slutade och vara med från början.
3. (Häcken) - Som fjärde lag i staden kommer Häcken i skymundan, men sanningen är att det är ett jäkla bra lag. De har gjort imponerande resultat mot IFK Göteborg och Elfsborg. Det kommer att krävas mycket utav oss mot dem.
IFK Göteborg, Teddy Olausson, assisterande tränare
ANNONS
1. - Vi spelade match häromdagen mot Nordsjälland och förlorade med 3-1, så det var väl ingen höjdare. Vi har tränat på bra och fått tillbaka några spelare som varit skadade. Tyvärr blev vi av med Robin (Söder), men jag har en bra känsla inför omstarten.
2. - Vi har kört mycket dubbelpass med fys och boll, en liten mini-försäsong kan man säga. Nu blir det lite lugnare träning inför matchen på måndag.
3. (Halmstad) - Halmstad är alltid tuffa. De är organiserade, men vi har koll på dem och de har nog koll på oss.

Halmtad, Janne Andersson, tränare
1. - Det känns granska bra även om vi har lite småskador i truppen nu. Nu handlar det om att köra in en startelva. Man har fortfarande några frågetecken att räta ut, men egentligen har jag ganska bra koll på läget.
2. -Vi tränade på två veckor efter våravslutningen, sedan tog vi en vecka ledighet över midsommar. Vi har spelat två matcher mot ÖIS (2-0) och Trelleborg (2-2). Vi ligger långt framme fysiskt, men saknar lite matchtempo. Det gör å andra sidan alla lag.
ANNONS
3. (IFK Göteborg) - Jag såg Göteborg tre gånger live i vår och de såg bra ut. Jag såg dem i genrepet mot Nordsjälland i veckan och tycker det har förändrat sitt spel lite. De kan inte spela genom Wernbloom längre utan söker andra uppspel. Jag hoppas och tror alltid att vi kan vinna våra matcher, men vi behöver bli mer effektiva och avgöra matcherna.

Hammarby, Tony Gustavsson, tränare
1. - Tycker det känns bra, vi har spelat två träningsmatcher och vunnit båda. Nu handlar det om formtoppning med tempo och kvicket och sedan som vanligt finslipa taktiska detaljer.
2. - Spelarna var lediga två veckor från kollektiv träning, varav en vecka bestod av ett individuellt träningsschema. Efter det körde vi uppstartsträning och sedan ett miniläger i Gimo där vi spelade mot Sirius och vann med 4-0. Till sist genrepade vi mot BP på Söderstadion och vann med 2-0.
ANNONS
3. (Trelleborg) - Trelleborg har ett av seriens mest välorganiserade lag och det är mycket Toms (Prahl) förtjänst. De har tydliga linjer i sitt spel, både offensivt och defensivt. De har under en längre period visat sig vara mycket svårslagna, de är tajta och täta i sitt spel. Helsingborg, Bo Nilsson, tränare
1. - Formen är ganska bra. Vi spelade match i svenska cupen i veckan och vann. Nu väntar kvalmatchen till Europa League (Reds anm. HIF vann 2-0). Spelarna kommer att vara ganska matchtränade till allsvenska omstarten.
2. - Vi tog tio dagar ledigt efter sista matchen, förutom de spelare som försvann på landslgsuppdrag och det var hela elva stycken. Sedan dess har vi tränat och förberett oss. Samträningen har inte blivit lidanda på grund av så många frånvarande, men däremot är fysiken på de spelare som varit borta och inte spelat mer tveksam.
ANNONS
3. (Djurgården) - Det är alltid tufft att möta ett lag som gjort organisatoriska förändringar. Det kan hända att de blir extra motiverade med en ny tränare, det kommer att bli svårt.

Häcken, Christian Lundström, assisterande tränare
1. - Det känns bra. Vi har gjort en match mot allsvenskt motstånd, men det är svårt att säga var man ligger efter en match. Det har varit bra fart på träningarna och vi är igång igen.
2. - Vi tränade en vecka innan vi gick på tio dagars ledighet. Sedan hade vi tre-fyra dagar med fysträning och fystester. Vi hade ett litet miniläger i Munkedal där vi spelade mot ett division sex lag och vann med 11-0, men vi fick ut någonting av den matchen också. Sedan visade vi fina besked mot ÖIS som vi slog med 3-1.
3. (Gefle) - De är ett lag som bryter mot övriga lag i serien i sitt sätt att försvara och spela. Det blir en intressant utmaning. Vi har ett gott självförtroende, men respekt för vad Gefle håller på med. De har visat att de kan slå vilket lag som helst. Vi har kunnat träna mycket utifrån motståndet för att kunna anpassa oss. Annars under serielunken har man inte riktigt tid med det.
ANNONS

Kalmar, Giles Stille, assisterande tränare
1. - Vi har spelat två träningsmatcher mot Team Kosovo och Jönköpings-Södra och gjorde en kompetent prestation mot Jönköping. Vi har haft en del spelare borta, som Rasmus Elm, och haft en del småskador. Förhoppningsvis är vi redo på måndag. Vi har jobbat med det vi alltid prioriterar; aggresivitet och organisation, inga konstiga saker.
2. - Vi hade nio dagar ledigt där spelarna hade ett träningsprogram under eget ansvar. Vi har kört dubbelpass om vart annat med enkelpass.
3. (Malmö) - Vi ser fram emot matchen mot Malmö, det ska kul att spela på deras nya arena eftersom folk pratar om den fina stämningen. Vi möter ett kompentent lag som varit lite ojämnt under våren, men de är ett bra lag med duktiga spelare. De har haft problem med att förvalta sina målchanser, men spelat bra och skapat mycket målchanser. Vi ska kunna skapa en del problem för dem tror jag.
ANNONS

Malmö, Hans Gren, assisterande tränare
1. - Ganska svårbedömt, men vi är relativt bra i fas. Vi ser med tillförsikt fram emot hösten. Nu gäller det att hitta springet i benen hos spelarna.
2. - Vi tränade några dagar efter sista matchen i vår, sedan gick vi på nio dagars ledighet. Efter det spelade vi två träningsmatcher mot Elfsborg och Ålborg, det blev 2-2 i båda matcherna.
3. (Kalmar) - De inledde serien lite tveksamt, men avslutade våren starkt. De är trots allt regerande svenska mästare, så det kommer att bli en svår nöt att knäcka, men vi är starka hemma.

Trelleborg, Alf Westerberg, assisterande tränare
1. - Det vet man inte förrän på lördag, men utifrån de träningsmatcher och de träningar vi haft så ser det bra ut.
2. - Vi hade ledigt i nio dagar, noga räknat. Vi hade ett träningsläger i Århus över midsommar och två träningsmatcher mot en Österlenskombination och mot Halmstad där Magnus Andersson slog in en frispark från 60 meter, det var väldigt fräckt.
ANNONS
3. (Hammarby) - Hammarby på Söderstadion är tufft då de har landets mäktigaste publiktryck. De har ändå varit lite åderlåtna i år och jag räknar med en tuff match. De har en del nya spelare som säkert är inspirerade av att komma in och spela, men vi har en bra självkänsla och räknar med att i princip ha ett ordinarie lag till förfogande.

Örebro, Sixten Boström, tränare
1. - Det ser rätt så bra ut, vi har jobbat på bra under den allsvenska pausen och fått en del småskadade spelare tillbaka. Nu handlar det mer om taktiskta detaljer och börja förbereda sig inför motståndet.
2. - Vi hade semester direkt efter sista matchen i åtta eller nio dagar. Sedan började vi träna och körde en del dubbla pass. Över midsommar var det lite ledigt, det är inte bara svenskar som vill ha ledigt då, utan finnar gillar det också. I träningsmatchen mot Assyriska var vi det bättre laget, men de är ett lag som kan slå vilket lag som helst när de presterar, även om de spelar i superettan.
ANNONS
3. (AIK) - Det blir en tuff match. De är ett bra lag med många skickliga spelare. Vi är ungefär i samma läge som förra året. Vi mötte AIK i första matchen efter uppehållet och fick stryk med 4-1. Den här gången ska vi vara bättre.
Örgryte, Janne Carlsson, assisterande tränare
1. – Svårt att säga. Vi fick stryk mot Häcken senast i träningsmatchen, men alla är friska och det går stadigt framåt. 2. – Vi var lediga en vecka innan midsommar, sedan har vi tränar tufft. Vi har slipat försvarsspelet, det har varit prioritet.
3. (Elfsborg) – Vi ska göra det så surt som möjligt för dem. Det kommer att bli svårt, vi måste ligga rätt i positionerna hela tiden. Vi kommer inte orka att jaga boll i 90 minuter, så vi får satsa på försvar och ställa om. Vi har inget att förlora, med lite tur kan vi med oss en pinne. Jag tror ändå inte att den här matchen kommer bli den avgörande för oss.
ANNONS

Publicerad 2009-07-03 kl 16:09
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto