Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagkaptenen om fansens protest: Tar för mycket energi att engagera sig

Gais slog Gefle med 2-1, men fick inget stöd av sjungande supportrar under matchen. Klacken höll sig tyst i protest mot klubbledningen.
-Vi bryr oss inte om den konflikten, säger lagkaptenen Fredrik Lundgren.

Jubel, applåder och spontana rop förekom från Gais-supportrar under matchen, men någon sång blev det inte förrän efter slutsignalen. Flera av Gais supporterklubbar stod bakom aktionen.

-Den utlösande faktorn var att några supportrar blev avstängda av klubben för att de misstänks ha använt pyroteknik. Vi vill få igång en diskussion om att tillåta pyroteknik i ordnade former, säger Gårdakvarnens ordförande Fredrik Hermansson till TT.

-Men det finns sen länge ett missnöje med hur Gais behandlar sina supportrar. Vi ses ibland som mindre viktiga, tillägger Hermansson.

Kritiken handlar bland annat om höga biljettpriser, ett krånglande biljettsystem och för dålig kapacitet i publikinsläppen.

Gais säkerhetsansvarige Pär Åke Sandström medger att biljettsystemet på nya Gamla Ullevi inte fungerat så bra som det ska.
-Vi tar kritiken på allvar, säger Sandström.

Spelarna har valt att stå utanför konflikten.
-Det tar för mycket energi att engagera sig i något man inte kan påverka. En sån här match kräver så mycket ändå, säger Fredrik Lundgren, lagkapten och mittback i Gais som gjorde 1-0 efter en hörna.

Gais började bäst. Men Gefle tog över i slutet av första halvlek, och fick utdelning när Jonatan Berg snyggt lyfte in en frispark över muren.
I början av andra halvlek höll sig Wanderson framme på en målvaktsretur och petade in 2-1. I slutet förekom chanser åt båda håll, men utan resultat.

-Vi spelade för svårt på den dåliga planen, och tappade ofta bollen centralt. Gais var mer beredda på förhållandena, säger Gefles tränare Urban Hammar, som första gången i år fick se sitt lag förlora på bortaplan.

Gamla Ullevis gräsmatta är ojämn och så sandig att det på vissa ställen ryker om varje steg spelarna tar.

TT

Publicerad 2010-04-15 kl 22:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons