POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lagrell: "Allsvenskan stark utan namnbyte"

I andra länder har den högsta fotbollsserien bytt namn. Men när det gäller Sverige kommer det att vara allsvenskan som gäller - åtminstone tillsvidare.

- Allsvenskan är för många fotbollsälskare att heligt namn. Det är en stor principfråga för svensk fotboll att slå vakt om det namnet, säger förbundsordförande Lars-Åke Lagrell till FotbollDirekt.se.

- Vilka pengar talar vi om? Den frågan har jag inte sett något svar på och mig veterligt är det överhuvudtaget ingen som kontaktat oss om ett förslag. Det ska till väldigt, väldigt mycket pengar om något sådant ska bli av. Men jag vill ändå inte säga att så gör vi aldrig.

I Danmark, Norge och Finland finns det namnsponsorer på högsta fotbollsserien. I Norge och Finland är det respektive lands statliga spelbolag som står bakom liganamnen, medan man i Danmark har varierat från allt från flygbolag till öl-märken.

Och när det gäller Sverige är det precis som i Norge och Finland, det statliga spelbolaget som ligger närmast till hands att få döpa allsvenskan. Svenska Spel har ett mångårigt samarbete med fotbollförbundet men har ännu så länge inte "köpt" det allsvenska namnet.
- Vi har ett avtal som säger att de ska få första budet vid ett namnbyte. Men jag har fått den känslan av Svenska Spel, att dem är lika måna som oss om att behålla namnet allsvenskan.

Hur mår allsvenskan ekonomiskt. Är det ett måste att sälja ut namnet inom kort?

- Allsvenskan står stark på egna ben och pengar är avgörande i många avseenden. Men vi har professionell fotboll och det finns ingen intäkt som vi säger att den inte behövs.

- Den andra stora frågan är vad är det för pengar det handlar om och hur ska pengarna i så fall fördelas? Jag vill inte ens att styrelsen ska kunna ta ett sånt beslut om en försäljning av det allsvenska namnet. Det är sådan fråga som man måste känna med ryggmärgen för att fatta rätt beslut.

Publicerad 2010-08-12 kl 11:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto