Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagrell dömer ut Ängelholm: "Gör allt fel i den här frågan"

Ängelholms ordförande hävdar att Syrianska har ”apor på läktaren” och vill kasta ut klubben ur allsvenskan. Lars-Åke Lagrell viftar bort kritiken.
- Han har själv helt fel, säger förbundsbasen.

I dagens Sportbladet går Mats Karlsson, ÄFF, till hårt angrepp mot Syrianska för vad han anser vara oacceptabelt agerande i samband med kvalet till allsvenskan för några veckor sedan. Enligt honom ska folk ur SFC-publiken ha spottat den gästande klubbens funktionärer i ansiktet, skrikit könsord och betett sig allmänt illa åt.

– Det är apor på läktaren – jag står för det. De här figurerna kastade grejer över oss hela matchen och tankarna började rulla i skallen: ”ska man komma levande härifrån?” Det är en sådan skandal. Jag är inte rasist och det handlar inte om att vi stod näst på tur att nå allsvenskan, men så här får det bara inte gå till, säger Karlsson till tidningen.

ANNONS

När fotbollskanalen.se följer upp artikeln med SvFF:s Lars-Åke Lagrell är han mycket kritisk. Men inte mot Syrianska – utan snarare mot Ängelholm och Mats Karlsson. Lagrell undrar vilka bevekelsegrunder man har för att – långt efter själva matchen – göra ett utspel i medierna. Varför har Karlsson inte anmält de påstådda orättvisorna till disciplinnämnden långt tidigare, frågar sig Lagrell.

- Det blir ju en fullkomligt omöjlig diskussion när uppgifter kommer fram på det här sättet. Vi har ett regelverk och ett rollspel inom fotbollen som han (Karlsson) går helt utanför nu. Jag vet inte vilken som är hans avsikt, men vårt system bygger inte på att man anmäler via Aftonbladet, det bygger på att man vänder sig till våra oberoende nämnder som gör en rättsäker prövning, säger Lagrell.

Han fortsätter:

ANNONS

- Mats Karlsson säger att han ”pratat med förbundet”, men exakt vad är det han sagt? Till vem? Vilken kontakt hade han med den neutrala matchkontrollanten? Och varför har han inte gjort en anmälan? Det här gränsar till ett hoprafs, ett sammelsurium av synpunkter, som alla förstår inte leder till någonting. Han kräver åtgärder utan att själv ha gjort ett dugg rätt.

Kan förbundet ta ett samtal med Karlsson och förklara hur han borde ha agerat?
- Mats Karlsson får väl om inte annat reda på via medierna nu att det är hans uppgift att komma till förbundet om han har kritik. Inte förbundets uppgift att komma till honom. Vi har alla – även Ängelholm – gemensamt inrättat en ordning där vi har oberoende nämnder som utreder påstådda regelbrott. Syrianska måste ju ha möjlighet att försvara sig, på samma sätt som Ängelholm måste ha möjlighet att få sin sak prövad, säger Lagrell.

ANNONS

- Sedan kan våra organ göra fel, det ligger i sakens natur. Men det går inte bara att hävda att man ”pratat med” den ena eller den andra, utan att närmare precisera sig. Exempelvis säger Karlsson att han "pratat med SEF", men det är en intresseorganisation som inte ens ansvarar för bestraffningsärenden.

Lars-Åke Lagrell uttalar sig inte om själva sakfrågan, om vad som hänt eller inte hänt i samband mde matchen i Södertälje. Han påpekar dock att han själv enbart har positiva erfarenheter av Syrianskas hermmapublik.

Publicerad 2011-11-13 kl 14:55
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto