Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lagrell: "Flytta inte sista omgången"

Debatten rasar om allsvenskans sista omgång.
Förbundets ordförande har sin uppfattning klar.
- Jag vill att den ligger fast, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Efter disciplinnämndens beslut att det avbrutna mötet mellan Malmö FF och Djurgården ska spelas om är diskussionen i full gång. På grund av MFF:s redan tajta schema med Europaspel och den vanliga serielunken anser sig Skånelaget ha en alltför späckad höst för att hinna med även den här matchen.

Därför har det spekulerats i att den sista omgången (30 oktober) ska skjutas en vecka på framtiden. Detta för att bereda rum åt MFF-Dif utan att det uppstår krockar för respektive lag. Men många andra klubbar är irriterade – de vill inte ändra hela sin planering på grund av bara en enda match.

Lars-Åke Lagrell håller med.

- Jag menar att vi ska låta sista spelomgången vara. Man kan bara föreställa sig mig hur många som till exempel ordnat med semesterresor utifrån det datumet. Det finns massvis av personer som planerat att åka till sista bortamatchen för just sin förening. Att då komma och säga att man ska spela en vecka senare, det vore ett jävligt högt pris att betala, säger Lagrell.

Du vill ha omgång 30 på sitt ursprungliga datum?
- Ja, det vill jag. Sedan har jag inte lösningar klara för alla detaljer. Men det kan ju vara så att den match vi talar om är totalt intresselös ur konkurrenssynpunkt – och då finns absolut ingen anledning att inte låta Malmö och Djurgården spela efter att alla andra spelat färdigt. Det är en variant.

- Men gäller det nedflyttning, vilket det skulle kunna göra, då kanske man måste ordna på så sätt att enbart de inbladade lagen i en nedflyttningsstrid spelar vid ett visst datum, säger Lagrell.

Han förstår önskan om att alla föreningar – för att skapa så rättvisa förutsättningar som möjligt – spelar vid samma klockslag på samma dag. Men det finns ju inga garantier för att inga ytterligare matcher bryts – och vad händer i så fall, frågar sig Lagrell.

- Om något gäng saboterar i näst sista omgången? Eller i sista? Vad gör man då? Ska man flytta datumen en gång till? Som du märker på mina motfrågor finns det frågetecken för ett sådant upplägg, säger Lagrell.

Han tror även att om speldatumet ligger fast kan man få alla inblandade parter att ”lägga på ett kol”. Då kan Djurgården och Malmö låta bli att överklaga en eventuellt fastslagen dom från besvärsnämnden till högre instanser. Och samtidigt förstår besvärsnämnden att de måste fatta ett snabbt beslut så att alla får klarhet i vad som gäller.

På torsdag fattar SvFF:s förbundsstyrelse ett principbeslut i frågan. Möjligen avgör man inte exakt när MFF-Dif ska gå av stapeln, men åtminstone bestämmer man om sista omgången flyttas eller inte.

Publicerad 2011-09-13 kl 15:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons